Muzički festival „Nektar OK fest“, koji se održava u jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka Sutjeska, počinje danas i trajaće do nedjelje, 14. jula.

Festival, koji se smatra jednim od najboljih u našoj zemlji, svoja je vrata posjetiocima otvorio već juče, kada su stigli i prvi kamperi u „OK kamp“ na Tjentištu.

I ove godine organizatori su priredili mnoštvo sadržaja, koji pored bogatog muzičkog programa, u okviru kojeg će i ove godine nastupiti neki od najpoznatijih svjetskih i regionalnih muzičkih imena, obuhvataju i promocije knjiga, filmske projekcije, rafting avanturu rijekom Tarom, planinarske šetnje i posjetu nekim od najljepših vidikovaca u nacionalnom parku.

Današnji muzički dio festivala otvoriće DJ Mladen Tomić u 12 časova na „OK Summer stageu“. Nakon njega na „Sensation OK pozornici“ nastupaju grupe M.OR.T. i „Iskaz“. Ljubitelji pisane riječi danas će biti u prilici da uživaju u „OK Book zoni“ u promociji knjige „Izgužvane misli“, Branka Golubovića Goluba, frontmena benda „Goblini“. Ovaj slavni sastav će takođe nastupiti i na glavnoj pozornici „Jägermeister main stageu“ zajedno s grupama KOB i „Brkovi“ te Neletom Karajlićem. Istovremeno će se na „Cinema Stageu“ održati promocija filma „Cold War“, a dan će zaključiti Milan Stanković Sevdah Baby s afterparty žurkom u „OK kampu“.

Drugi dan festivala otvoriće banjalučki DJ Nebs Jack nastupom u podne na „Summer OK bini“. Knjiga „Život s Idi(j)otima“ Nenada Marjanovića dr Frica biće promovisana u „OK Book zoni“, nakon čega će nastupiti Đorđe Miljenović i bend „Bjesovi“ na pozornici u „OK kampu“. „Jägermeister main stage“ će drugog dana ugostiti grupe „Helem nejse“, „Dubiozu kolektiv“ i repera Edu Maajku, dok će ljubitelji sedme umjetnosti uživati u filmu „Birds of Passage“ u „Cinema zoni“. Završna zabava drugog dana festivala će biti u rukama „Nipplepeoplea“.

Treći dan festivala počinje zabavom u podne na „OK Summer bini“, gdje nastupa „Space Motion“. Već od 16 časova na pozornici u „OK kampu“ će nastupiti rep senzacija Vojko V., kao i kultni sastav „Let 3“. S „Jägermeister main pozornice“ predstaviće se mlada sarajevska grupa „Jindas“, „Laguna sreda“, „Pips, Chips & Videoclips“, „Partibrejkers“ i čuvena škotska senzacija „Franz Ferdinand“. OK afterparty u kampu će voditi glumac, slikar i muzičar Uroš Đurić. Od ove godine „Nektar OK fest“ uvodi i jednu novinu, a riječ je o beskontaktnom plaćanju i kupovini unutar festivalske zone na Tjentištu, kao i unutar samog „OK kampa“.

Društvene igre

Organizatori festivala na Tjentištu za svoje su goste spremili i mnoge druge zanimljive sadržaje. Ljubitelji tetovaža će imati priliku da svoje tijelo oslikaju kratkotrajnim tetovažama na „Jägermeister“ štandu, dok će „Banjalučka pivara“ organizovati i nekoliko društvenih igara sa svojim brendom nektar pivom, uz kojeg će igrači osvojiti i neke od nagrada. Iz „Banjalučke pivare“ su takođe naglasili da će svim posjetiocima koji na označeni štand donesu devet praznih limenki od piva pokloniti dvije limenke hladnog nektara.

 

 

Izvor: Nezavisne novine