Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ vozi se nesmetano, ali će u toku dana saobraćaj biti obustavljen na graničnom prelazu Zupci zbog brdske trke na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Obustava saobraćaja na graničnom prelazu Zupci planirana je u periodu  do 16.00 časova.

Iz AMS-a upozoravaju vozače na učestale odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, kao i da budu oprezni zbog radova na pojedinim putnim pravcima gdje je obavezno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”. Planirano je da radovi traju do 30. juna.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, na magistralnom putu od Banjaluke prema Čelincu i Kotor Varošu, te regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.

Izvor: Srna