Kiša, pljuskovi i grmljavina danas se očekuju u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH.Tokom dana preovladavaće svježije i pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Kiša i pljuskovi češći će biti na sjeveru, a najmanje kiše paćše u Hercegovini.

Postepeno razvedravanje očekuje se krajem dana prvo na zapadu, a tokom noći o u ostalim krajevima.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 24, na jugu do 28 stepeni Celzijusovih.

Jutros u svim krajevima preovladava oblačno vrijeme sa kišom, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu je jutros bilo najtoplije, u 8.00 časova u Neumu su izmjerena 22 stepena, u Mostaru 21, a u Trebinju 20 stepeni.

U Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Bileći i Gradačcu 18 stepeni, u Zvorniku, Srebrenici, Višegradu, Zenici, Novom Gradu, Srpcu 17, u Tuzli, Ribniku, Šipovu i Jajcu 16, u Mrkonjić Gradu, Kneževu, Foči, Bihaću, Bugojnu, Livnu, Sarajevu 15, u Rudom, Nevesinju, na Mrakovici 14 stepeni.

Na Sokocu, u Gacku i u Kupresu jutros je izmjereno 13 stepeni, na Han Pijesku, Ivan-sedlu, u Kalinoviku i Istočnom Drvaru 12, na Čemernu i u Goraždu 11, a na Bjelašnici samo šest stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše i protekla 24 časa palo je u Šipovu i Mrkonjić Gradu – 10 litara po metru kvadratnom, u Rudom osam, u Istočnom Drvaru sedam, u Zvorniku i Višegradu šest, na Han Pijesku i u Ribniku četiri, u Kalinoviku, Srebrenici, Prjedoru i na Mkrakovici tri litra po metru kvadratnom.

Kiša je padala i u Bijeljini, Novom Gradu, Foči, na Sokocu, u Banjaluci, Nevesinju, Gacku, Srpcu.

Izvor: Srna