Povodom obilježavanje Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe iz Hrvatske u operaciji Oluja, u Republici Srpskoj i Srbiji danas je Dan žalosti. 
Na svim zgradama javnih institucija u Republici Srpskoj zastave će biti spuštene na pola koplja, kulturne i sportske manifestacije biće prilagođene datim okolnostima, a javni emiteri su dužni da programsku šemu prilagode Danu žalosti.
U svim opštinama i gradovima Republike Srpske u podne će se, oglasiti sirene. Preporuka je Organizacionog odbora za obilježavanje ovog događaja da se u svim institucijama i organizacijama u Republici Srpskoj u to vrijeme rad obustavi na jednu minutu i da se građani, ma gdje se nalaze u tom trenutku, zaustave i tako odaju počast svim stradalim Srbima u operaciji Oluja.
U isto vrijeme oglasiće se i zvona sa svih pravoslavnih hramova u Republici Srpskoj.Za Srbe stradale u hrvatskoj akciji Oluja, patrijarh srpski Irinej služiće parastos u 11.00 časova u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.Memorijalna akademija s početkom u 14.00 časova biće održana u beogradskom Centru „Sava“.

Izvor: Nezavisne novine