Kako javljaju agencije biračka mjesta za prijevremene izbore za načelnika opštine Laktaši otvorena su jutros u 7.00 časova, a glasači imaju priliku da ispune svoju građansku dužnost najkasnije do 19.00 časova.
„Jutros u 7.00 časova otvoreno je svih 49 redovnih biračkih mjesta, a dva mobilna tima su izašla na teren“, potvrdila je agenciji Srna predsjednik Opštinske izborne komisije Laktaši Milka Đaković.

Ona je rekla da je na biračkom spisku 31.482 birača od kojih su 31.737 redovni koji mogu glasati u Laktašima, a ostala su lica koja će to učiniti u odsustvu i inostranstvu.

U trci za načelnika opštine Laktaši na prijevremenim izborima su kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević, kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman i kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović.

Laktaši su dugogodišnje „utvrđenje“ SNSD-a, a udružena opozicija okupljena u koaliciju „Savez za promjene“ priželjkuje pobjedu svog kandidata koja bi bila uvertira za promjenu republičke vlasti na izborima koji nas očekuju u oktobru.

 

HP/Agencije