Prvi dan finala Dejvis kupa u „Kombank areni“ u Beogradu završen je rezultatom 1:1.

Novak Ðoković je bez problema slavio u duelu sa Radekom Štepanekom 7:5, 6:1, 6:4.

Samo u pojedinim trenucima iskusni Čeh je bio ravnopravan sa Ðokovićem, ali je to bilo nedovoljno da se iznenadi drugi teniser svijeta.

„Izuzetno je bitno da smo poveli 1:0, jer je time skinut teret sa leđa mladom Lajoviću. Što se tiče meča sa Štepanekom, mediji koji su već upisali moju pobjedu nisu bili korektni prema igraču koji je Česima prošle godine donio pehar Dejvis kupa. Ja moram da budem zadovoljan mojom igrom. Mislim da je prvi set bio ključan da dobijem meč, jer mi je to pomoglo da se rasteretim“, rekao je Ðoković poslije meča.

Ipak, u drugom meču dana Tomaš Berdih je opravdao ulogu favorita protiv mladog Dušana Lajovića i slavio sa 6:3, 6:4, 6:3. 23-godišnjak iz Inđije je igrao veoma hrabro, pokazao je zašto brani boje Srbije, ali je ipak iskustvo presudilo.

Tako je Češka stigla do izjednačenja u finalu Dejvis kupa protiv Srbije.

Danas je na programu dubl, za domaćina će po najavama na teren Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok su za Čehe prijavljeni Jan Hajek i Lukaš Rosol.

Međutim, postoji velika vjerovatnoća da ih zamjene Berdih i Štepanek, dok bi umjesto Ilije Bozoljca, partner Nenadu Zimonjiću mogao da bude Novak Đoković.