Vino ih je potpuno opčinilo, ali i trebinjski domaćini koji su se ove godine posebno potrudili i uz božansku kapljicu goste počastili najukusnijim hercegovačkim specijalitetima.

U vinariji Sekulović ekipa ATV-a zatekla je dvadesetak degustatora – svi veseli i već rumeni u licu, poetski raspoloženi, uz pjesmu su ispijali natenane najkvalitetnija domaća vina.

Za degustaciju su danas u Trebinju otvoreni svi vinski podrumi i izbe. Zato i ne čudi što su i gosti i domaćini odlično raspoloženi. Mnogi do sada nisu imali priliku da čuju i vide podrume stare nekoliko vijekova.

Gostima iz Japana i Banjaluke prvi put se ukazala prilika da sjede u manastirskom podumu iz XV vijeka i uživaju u vrancu brižljivo čuvanom u stoljetnim hrastovim bačvama.

U vinariji Anđelić turisti iz Crne Gore su željeli čuti sve o tradicionalnoj proizvodnji vina. A kod Vukoja su osim dobre kapljice uživali i u vrhunskim kulinarskim specijalitetima.

Sa osmjehom na licu dočekivali su vinari raspoložene goste. Burad su kažu napunili – čaše ispolirali.
A to je i prilika da se probaju prvo domaća, trebinjska vina, pa i ostali specialiteti.

Trebinjski vinari danas su snizili cijene svojih proizvoda, pa su vrhunska vina mogla da se pazare po 20 posto nižim cijenama nego obično.

 

Izvor: atvbl.com