Piše: Janko Vujović

 

 

Brate, jesi li ikad razmišljao o reikranaciji ?

-Ne, zašto?

-Ne? Dobra je to stvar, ja da se pitam ja bih vratio Nikolu Teslu. Kapiram da bi nam on bio ministar energetike, a i dao bi nam formulu za njegovo tajno oružje pa bi nas se opet Amerika i NATO plašili.

-Slušaj, Tesla sad da ustane iz groba najdalje mjesto koje bi dogur’o bilo bi portir ili vanjski konobar „Trokadera“ ili eventualno pordavač mini-fini krofnica na plaži Milašinović, a za to oružje, mi da ga imamo mi bi sami sebe raznjeli. I ne seri više nego daj mi tu paštetu, crkoh od gladi…

 

Šetam ti tako i čujem razgovor dvojice gospodina veoma čudne građe, valjda im to godine donijele. Psuju na penzije, na sve živo… U tom trenutno i semafori se pokvariše, pa i vozači počeše da psuju, mašu, sviraju, svak’ svakom svira. Prođem pored kladionice, onaj jebe majku što mu je Đokovića odigrala 2 hendikep gemovi, onaj što mu je odigrala“sistem 3 od 7″, a ne „5 od 7″… Odem kući, ama nisam ni zakoračio, nesta` struje. I ja počeh psovati. Počeh jer sam se baš tad, u to vrijeme trebao ulogovati na fb. I legao sam tad i počeo razmišljati kako nama svima da bude bolje. I razmišljao sam koje bi to vijesti trebala da izađu u toj nekoj „utopijskoj“ zemlji, koje bi svima odgovarale… i dok sam razmišljao utonuo sam u san.

E sad, zamislite sna, kad Gadafi i ja gledamo u „Pioniru“ Crvena zvezda -LA Lejkersi i pritom hakamo Brajanta (ovo nije šuplja). Stadoh da razmislim…u toj nekoj svojoj „utopijskoj zemlji“, budim se i otvaram novine a u njima piše sledeće:

 

VLADA NAREDILA POVEĆANJE PENZIJA I PLATA ZA 75%…Radnici svi nezadovoljni, penzioneri su obećali da će svojim unucima osim standardnih „cenera“ izdvajati i „fesa“ ili po nekog „Dučića“, ako se ispuni i ovo što se piše. Sindikat radnika je nagovjestio da oni ne žele da im se plata povećavaju jer su oni navikli da žive u kreditima i da se svakodnevno bore sa surovim životom, a kako nezvanično saznaje i državna televizija, radnici su protestvovali i viđene su pojedine parole „Pare ljude kvare“, a posebno se isticala parola „Nekad sam se znao zapisati u 10 butika, a banke su me danonoćno zvale – svaki dan da platim ratu kredita. Dokle tako“

U TOKU POMIRENJE KOMUNISTA I RAVNOGORSKOG POKRETA –kako se nezvanično saznaje u toku su pregovori o pomirenju komunista i četnika. Naime, sastanak bi mogao da se održi na Sutjesci ili na Neretvi, da se evociraju uspomene i da se baci koji vic na temu „Ko je koga sa leđa udario“. Biće upriličen bogat kulturno-umjetnički program gdje bi nastupili Zdravko Čolić sa jedne, a grupa „357“ sa sruge strane. Dogovoreno je još da zajedničkim snagama otpjevaju dvije pjesme „ Druže Tito“ i „Od Topole pa do Ravne gore“. Jedino na skupu opravdano neće biti prisutan komandant JVuO Dragoljub Mihailović, jer mu se od 1945. gubi svaki trag. Poslije kulturnog programa, spreman je i sportski sadržaj. Naime, sprema se i takmičenje u streljanju gdje bi jedni druge u 3 kruga gađali u čelo, a ako bi rezultat bio nerješen, onda bi izvlačili slamke… Poslije toga, spreman je prigodan govor od strane komunista sa objašnjenjem kako su nastali FK Crvena zvezda i FK Partizan.

RUSIJA NEMA ALTERNATIVU a ni EVROPA- Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će na predstojecim izborima koaliciju činiti SNS, DS i SRS… Izjavio je kako je konačno došlo vrijeme da se Srbija okrene Rusima i najavio potpisivanje sporazuma sa predsjednikom radikala i legendom haškog suda i budućeg recenzenta knjige: „Kako sam imao pravično sudjenje“ Vojislava Šešelja… Sam Vojislav je izjavio da se rado sjeća dana kada su on i Tomo, koga on izuzetno cijeni vodili duge i nezaboravne razgovore tokom bombardovanje Srbije 1999 godine. Donijeli su deklaraciju kako da se približe ruskoj Dumi i ruskoj politici te se saglasili da su Rusi zaista pomogli Srbima tokom 1999. i tog bombardovanja. Jedni prelijepi ruski kozaci su dolazili, malo poigrali konjima na mostovima širom Srbije, da bi NATO poslije gromoglasnog aplauza koje je objektivna srbijanska publika uputila kozacima, srušila i ono malo mostova što je ostalo… Tomislav je još najavio da bi možda u koaliciju SNS-DS-SRS mogao da upadne i PUPS i LDP, ali prethodno članovi PUPS-a moraju da prođu testove izdržljivosti, a LDP-ovci doping testove!

BAJAGA NAJAVIO KONCERTE U „O2 ARENI I MEDISON SKVER GARDENU“- Estradni umjestnik Momčilo Bajagić -Bajaga, tvorac mnogih hitova najavio da će izdati ploču za američko tržište kao i da sprema spot na engleskom za pjesmu: „Lepa Janja, ribareva kći“ i najavio veliku turneju njegovog benda po Evropi i Americi pod sloganom:“Gluvo je doba svi su zaspali“! Poslije gostovanja na trgovima sirom ex-Yu na red je došla Londonska O2 arena, a zatim i paljenje mase po Americi. Međutim, estradni umjetnik Rade Lacković, čije pjesme su omiljene među vozačima gradskih autobusa i čiji hit „Čarobna ženo“ je bukvalno hit svih pravaca širom ove naše zemlje, izjavio je da je on otvorio vrata svim muzičarima iz Srbije u Americi, jer je prije a i u toku rata jedini on punio pabove i barovove gdje je zastupljeno vecinsko srpsko stanovništvo na teritoriji SAD!

ANĐELINA DŽOLI SPREMA FILM O LJUBAVI IZMEDJU RADA ŠERBEDŽIJE I MIRJANE KARANOVIĆ – HOLIVUDSKA DIVA , sprema novi film gdje bi se kako je ona rekla, našlo mjesta i za naše doajene umjetnosti. Naime, ona kaže da je izučavala srpsku istoriju i da su Srbi pretežno ubice pa je došla na ideju da se uvuče malo Srbima snimajući film o dvoje mladih i poletnih glumaca koji glume u svim antisprskim filmovima… Rade Šerbedžije i Mirjane Karanovic -koju ovaj put nije niko silovao, niti jedan srpski vojnik. Povodom snimanja ovog filma, oglasio se i Bogdan Diklić, smatrajući da je bilo mjesta i za njega u ovom filmu i tako odgovorio kritičarima koji ga smatraju da nije imao ozbilje uloge i da uvijek glumi „budalu i srpskog generala u adidas trenerci“.

ROMAN ABRAMOVIČ SPREMAN DA KUPI FK LEOTAR – kako se nezvanično saznaje, ruski tajkun je spreman da kupi FK Leotar sa sve zgradom HET-a… On je uvidio da se u Leotaru krije pravi potencijal i čak je spreman da svoj sadašnji klub Čelzi, učini Leotarovom filijalom. „Spreman sam da uložim u taj klub. Sviđa mi se sve, publika, loza, teren, pa čak mi se sviđa i bolnica kraj stadiona, grad je lijep, ima se gdje izaći a i država kao država nije loša. Prvo što sam zapazio, gledajući taj klub jeste njegova organizovanost, skauting a pogotovo mi se sviđa igra i način na koji njegovi igrači predstavljaju svoj grad, klub i ostalo… Gledajući njih, osjećam da je fudbal baš komplikovana igra i ne znam što se Barselona trudi onoliko da pojednostavi fudbal“. Osvrćući se na navijace Roman je izjavio: „Sviđaju mi se navijači, evo čak sam i zapamtio neke njihove pjesme :“NJEGA, NJEGA“, „U KUĆARU“ ,“NE RASPRAVLJAJ SE S NJIM- NABODI GA“,“BERI BABURE“. Nema šta, Roman – duša od čovjeka.

 

VIJESTI IZ FSS i riječi v.d selektora Radovana Ćurčica:“  Radovan Ćurčić je izjavio da će selekcija pod njegovom komandom preći iz 6-3-1 u formaciju 5-5-0, pravdajući ovo da je fudbal u svijetu dosta napredovao i da danas svako igra fudbal, a da je njima prevashodno sačuvati svoj gol, a gore šta urade da urade.“Cilj nam je da izborimo odlazak na Svjetsko prvensvo, a to ćemo nadam se tražiti iz kornera i prekida, jer imamo dobre skakače u odbrani“. Na pitanje šta misli o formaciji 4-3-3, on je rekao da je to jedno sra** i da ne vidi svrhu igranja fudbala na golove, jer valjda navijači vole igru „nabij na palac“, a ne da se bezveze daju golovi i troši vrijeme na neka bezvezna radovanja. Kladionice su odmah regovale i na utakmice Srbije na igru „0-2“ biće smanjene kvote na 1,3. Udružneje strastvenih kladionicara je najavilo tužbu FIFA-i i UEFA-i jer im je dosta smanjenja kvota, kad ni ovako nemaju 3 para sigurna …

 

Tad me trznu dolazak struje i mom maštanju dođe kraj…

Morao sam ovo podjeliti sa vama, a kako da ne podjelim kad i onako ljudi svašta pišu.

Ajd uzdravlje i nemojte šta zamjeriti.

 

 

HP, oktobar 2015.