Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Trebinju da lokalna vlast u tom gradu ima viziju šta treba da radi i šta su prioriteti, te da će u potpunosti imati podršku institucija Republike Srpske.Čubrilović je rekao da ga je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović informisao o aktuelnoj situaciji u gradskoj administraciji i lokalnoj zajednici, te o prioritetnim projektima koji su planirani za naredni period.

„Nastojaćemo na svaki način da podržimo njihovu viziju razvoja ovog mjesta, jer ovo nisu projekti vezani samo za Trebinje, već od važnosti za cijelu Republiku Srpsku“, rekao je Čubrilović.

 

On je istakao da će biti pronađen način da svi ti projekti budu podržani i finansijski. „Da li će to biti kroz garancije kreditnih linija ili kroz neku stavku u samom budžetu Republike Srpske, odrediće oni koji budu pravili finansijsku konstrukciju“, rekao je Čubrilović.

Gradonačeklnik Trebinja Luka Petrović je nakon sastanka precizirao da je Čubrilovića upoznao o aktivnostima koje lokalna vlast preduzima na sanaciji šteta koje je prouzrokovala prethodna administracija, višku radnika, nedostacima sredstava u budžetu i drugim problemima.

„Saglasili smo se da je najvažnija stvar da pokrenemo veliku investiciju – obilaznicu grada Trebinja, koju će sigurno podržati Vlada Republike Srpske i `Putevi` Republike Srpske“, rekao je Petrović.

Petrović je napomenuo da će biti organizovana i investiciona konferencija na kojoj će se okupiti značajni privrednici i drugi investitori, radi sagledavanja mogućnosti da se iznađu nova radna mjesta, širi postojeći realni sektor i da se stabilizuju prilike grada Trebinja.

Izvor: Srna