Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Требињу да локална власт у том граду има визију шта треба да ради и шта су приоритети, те да ће у потпуности имати подршку институција Републике Српске.Чубриловић је рекао да га је градоначелник Требиња Лука Петровић информисао о актуелној ситуацији у градској администрацији и локалној заједници, те о приоритетним пројектима који су планирани за наредни период.

„Настојаћемо на сваки начин да подржимо њихову визију развоја овог мјеста, јер ово нису пројекти везани само за Требиње, већ од важности за цијелу Републику Српску“, рекао је Чубриловић.

 

Он је истакао да ће бити пронађен начин да сви ти пројекти буду подржани и финансијски. „Да ли ће то бити кроз гаранције кредитних линија или кроз неку ставку у самом буџету Републике Српске, одредиће они који буду правили финансијску конструкцију“, рекао је Чубриловић.

Градоначеклник Требиња Лука Петровић је након састанка прецизирао да је Чубриловића упознао о активностима које локална власт предузима на санацији штета које је проузроковала претходна администрација, вишку радника, недостацима средстава у буџету и другим проблемима.

„Сагласили смо се да је најважнија ствар да покренемо велику инвестицију – обилазницу града Требиња, коју ће сигурно подржати Влада Републике Српске и `Путеви` Републике Српске“, рекао је Петровић.

Петровић је напоменуо да ће бити организована и инвестициона конференција на којој ће се окупити значајни привредници и други инвеститори, ради сагледавања могућности да се изнађу нова радна мјеста, шири постојећи реални сектор и да се стабилизују прилике града Требиња.

Извор: Срна