Kotor je zauzeo drugo mjesto na listi najatraktivnijih destinacija za putovanje kruzerima, prema podacima vodećeg svjetskog sajta za ojcenu te vrste putovanja, „Cruise Critic“.

Ocjenama korisnika usluga kompanija koje organizuju putovanja kruzerima Kotor se našao na drugom mestu, odmah nakon Venecije.

“Drugo mesto na ovogodišnjoj listi najbolji je plasman Kotora u istoriji tog ocenjivanja, s obzirom da je do sada najbolji rezultat postignut prošle godine, kada je Kotor bio treći”, navodi se u saopštenju kotorske Turističke organizacije.

Korisnici usluga kompanija koje organizuju putovanja kruzerom ocenjivali su grad iz različitih aspekata.

Od ukupno 722 ocene, čak 573 ukazuju na to da je iskustvo putnika tokom boravka u Kotoru bilo odlično, 210 veoma dobro, 55 prosečno, 13 slabo i 14 loše.

“U komentarima kao obrazloženje odličnih ocena posetioci Kotora naveli su da su oduševljeni istorijskim jezgrom grada, lučkim uslugama i pogledom sa gradskih zidina, a neki su to nazvali najboljim porodičnim putovanjem u životu”, dodaje se u saopštenju.

Prvoplasirana na listi destinacija na istoku Mediterana i dalje je Venecija, a nakon drugoplasiranog Kotora slede Dubrovnik, Split i Rodos.

Izvor: B 92