Još četiri slučaja virusa korona resgitrovana su sinoć u Crnoj Gori, čime je broj oboljelih porastao na 201, a u karantin je stavljeno podgoričko naselje na Vrelima Ribničkim.

„Svi novooboljeli su iz Podgorice, tri su kontakti ranije poznatih slučajeva, dok je jedan slučaj u početnoj fazi epidemiološkog istraživanja i njegovi kontakti se identifikuju“, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

U Podgorici je virusom korona zaraženo ukupno 95 osoba, u Tuzima 34, Baru 18, Nikšiću 17, Ulcinju devet, Andrijevici sedam, Bijelom Polju i Herceg Novom po šest osoba, Budvi četiri, Danilovgradu tri i u Tivtu dvije.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti stavilo je u karantin stanovnike u 23 zgrade u podgoričkom naselju na Vrelima Ribničkim nakon što je sinoć jedan od stanara upućen na bolničko liječenje, a prethodno je u toj gusto naseljenoj zajednici imao brojne direktne i indirektne kontakte.

„Biće pokrenuta hitna nabavka namirnica i sredstava za ličnu higijenu za građane ovoga naselja. Prilikom donošenja današnje odluke uzet je u obzir pozitivani efekat ovih mjera u Tuzima i u selu Biokovac u Bijelom Polju“, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

 

Izvor: Srna