Desetine hiljada Sarajlija, posjetioca iz drugih bh. gradova i turista uživale su u novogodišnjem koncertu Zdravka Čolića Čole.

Kako prenosi portal klix.ba Čola je tri sata zabavljao publiku svojim hitovima iz 70-ih i 80-ih godina kao što su „Produži dalje“, „Mjerkam te mjerkam“, „Moja Esma“, „Ti živiš u oblacima mala“, „Pisat ću joj pisma duga“, „Kroz podlugove“… Iako su mnogi najviše uživali u starim Čolinim hitovima, on je za posjetioce otpjevao i nekoliko njegovih novih pjesama kao što su „Šljive su rodile“ i „Mala“.

Uprkos niskoj temperaturi i magli, domaćini i gosti Sarajeva zabavljali su se na Marijin Dvoru, na platou ispred Sarajevo City Centra. Čola je otpjevao ponešto za svakoga, kako za najmlađe, tako i za one starije posjetioce.

Novogodišnji koncert počeo je oko 23:00 sata, a Čoli se na minut prije nego je otkucala ponoć na bini pridružio gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka. Njih dvojica su zajedno s publikom odbrojali posljednjih deset sekundi 2017. godine kad je počeo i veliki vatromet. Čola je potom nastavio zabavljati publiku u prvim satima 2018. godine, a krenuo je s pjesmom „Čini mi se grmi“. Publika je uglas pjevala s njim.

Uz želje da svi budu zdravi i sretni u 2018., Čola je koncert završio spektakularnom izvedbom pjesme „Čaje šukarije“. Međutim, nekoliko minuta poslije vratio se na binu i publiku počastio i pjesama „Zvao sam je Emili“, „Kao moja mati“, „Što ti dadoh“ te „Ti si mi u krvi“.

Veliki broj policajaca osiguravao je građane i goste Sarajeva. Na sreću, tokom noći i proslave Nove godine nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Sarajevo sanas nastavlja slaviti Novu 2018. godinu uz koncert Crvene jabuke.

 

Izvor: klix.ba