Na jedinstvenom ekskluzivnom događaju, održanom u Hotelu Europe u Sarajevu, Coca-Cola je preksinoć predstavila novu svjetsku kampanju „Taste the feeling“ koja je dio nove globalne strategije „One brand“.

 

 

Po prvi put, nova Coca-Colina svjetska marketinška strategija „Jedan brend“ objedinjuje robne marke Coca-Cola, Coca-Cola Light/Diet Coca-Cola, Coca-Cola Zero te Coca-Cola Life u jednu krovnu kampanju pod nazivom „Taste the feeling“.Ispijanje Coca-Cole, bilo koje Coca-Cole, čini trenutak posebnim, u što su se mogli uvjeriti brojni gosti.

Bečka kafana poslužila je kao savršena kulisa za proslavu, a sve zvanice su od samog dolaska na ovaj poseban događaj imale priliku doživjeti Coca-Colu kroz eksploziju svih pet čula. Događaj u u Sarajevu otvoren je senzualnim plesnim performansom koji su izveli Emir Fejzić i Amila Terzimehić, akademski glumci, koji su gostima otkrili dio vizuala kojima se slavi ideja da jednostavan užitak ispijanja Coca-Cole, bilo koje Coca-Cole, čini trenutak posebnim.

Domaćini događaja bili su Adnan Topić, direktor franšize Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, i generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju Maria Anargyrou-Nikolić, koja je i premijerno najavila prvi televizijski spot Anthem.

Tom prilikom je istakla: „Ova godina nam je veoma značajna. U 2016. obilježavamo važan  jubilej – 40 godina otkako u Bosni i Hercegovini proizvodimo ovo najpoznatije piće i obogaćujemo živote potrošača i društva. Želimo cijeli svijet, pa tako i Bosnu i Hercegovinu, podsjetiti na ikonu pop kulture, dizajnersku muzu i filmsku zvijezdu, najbolje piće na svijetu – Coca-Colu! Nova Coca-Colina kampanja ‘Taste the feeling’ slavi jednu kultnu robnu marku i jedan fantastičan proizvod. Tako će nam godina koja je pred nama donijeti brojna iznenađenja i uzbudljiva iskustva, a sve će u prvi plan staviti jedinstveni okus i osvježavajući i jednostavan trenutak.“

Svjetska kampanja“Taste the feeling“univerzalnim načinom pripovijedanja slavi iskustvo i užitak ispijanja ledeno hladne Coca-Cole. Kreativna kampanja zasniva se na poznatim vizualnim elementima, ali u modernom izdanju. S danom početka kampanje objavljen je i prvi televizijski spot pod nazivom Anthem, koji uključuje originalnu pjesmu „Taste the Feeling“. Pjesmu izvodi mladi australijski pjevač Conrad Sewell, najpoznatiji po velikom svjetskom hitu „Firestone“, koji je producirao slavni norveški DJ Kygo. „Firestone“ je premašio 300 miliona posjeta na servisu Spotify, a prodan je u više od 3 miliona primjeraka širom svijeta.

Pjesma „Taste the Feeling“sadrži i novi audiopotpis inspirisan zvukovima iskustva ispijanja Coca-Cole – otvaranja čepa, pjenušanja mjehurića i…užitka.

Na vizualima nove kampanje Coca-Cola slavi različite trenutke, ali proizvod je uvijek u centru događanja. Ove zaista odlične fotografije snimili su poznati modni fotografi Guy Aroch i Nach Ricci, a prikazuju ljude iz cijeloga svijeta kako uživaju u svojoj Coca-Coli u različitim svakodnevnim trenucima u kojima su sami, u grupama ili u parovima.

Slike odražavaju osjećaj tzv. ulične mode i svu ponudu Coca-Colinih proizvoda u skladu sa strategijom „Jedan brend“.

Za više informacija, pristup spotovima i fotografijama posjetite internet stranicu www.coca-colacompany.com/tastethefeeling.

 

HP, januar 2016.