У просторијама Центра јавне безбједности Требиње данас је одржана редовна прес конференција на којој је тема била извјештај о раду Центра за мјесец јул 2016. године.

Рад Центра презентовали су замјеник начелника Центра, Миливоје Вуковић, начелник Сектора полиције, Синиша Лакета и начелник Сектора криминалистичке полиције, Бојан Дабић.

Г-дин Вуковић је истакао како је мјесец јул био успјешан за припаднике Центра с обзиром да нема евидентираних најтежих облика кривичних дјела, као ни прекршаја са обиљежјима насиља нити нарушавања јавног реда и мира у већем обиму. Такође, је замјеник начелника Центра упутио апел свим грађанима да се суздрже од паљења ватре на отвореним површинама, док не прођу тренутни временски услови који погодују развијању пожара или да своју намјеру пријаве мјесно надлежној Ватрогасној јединици која би у случају непланираног ширења ватре могла брзо да реагује.

Начелник Сектора криминалистичке полиције је истакао да су полицијски службеници у области општег и имовинског криминалитета у мјесецу јулу имали 100% расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу, али и да је број кривичних дјела у нивоу са упоредним периодом прошле године.

Начелник Сектора полиције је упутио апел грађанима да замијене оружне листове за оружје за личну безбједност којима је истекао рок важења, такође, је истакао да Закон о оружју и муницији даје могућност свим грађанима да изврше лагализацију оружја за које је не посједују исправу о оружју, а које према ранијим важећим прописима није регистровано, као и да су дужни, уколико посједују оружје које је истим Законом забрањено набављати, држати и носити одмах предају најближој полицијској станици, при чему неће прекршајно ни кривично одговарати.

ЦЈБ Требиње