У просторијама Центра јавне безбједности Требиње данас у 10 часова одржана је редовна прес конференција за медије. На прес конференцији медијима се обратио, начелник Центра, Жарко Лакета.

laketa-cjb-trebinje

У свом кратком обраћању начелник је истакао важност да на предстојећим изборима грађани покажу своје најбоље понашање и да тај дан протекне без безбједносних инцидената, као што је протекао и дан одржавања референдума, 25. септембар 2016. године.

Такође, начелник је рекао да у мјесецу августу стање безбједности на подручју које оперативно покрива Центар јавне безбједности Требиње оцијењено као „задовољавајуће“.

Евидентирано је 17 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је за око 40% мање у односу на упоредни период. Пријављено су 23 лица, од којих је шест повратника.

На путној мрежи Источне Херцеговине евидентирано је 49 саобраћајних незгода. 33 су биле са материјалном штетом, 11 са лакше повријеђеним лицима и пет са теже повријеђеним лицима. Полицијски службеници су кроз свакодневне контроле искуључили 121 возача, највише због вожње под утицајем алкохола, 83 возача и 11 због вожње под утицајем опијата.

У августу евидентирано је 29 кривичних дјела што је више за 12 у односу на упортедни период. По структури највише је кривичних дјела из области општег криминалитета, 24 кривична дјела, четири из области безбједности јавног саобраћаја и једно привредно кривично дјело.

ЦЈБ Требиње