Центар јавне безбједности Требиње је данас одржао конференцију за медије на којој су рад Центра и резултате из мјесеца новембра представили начелник Центра, Жарко Лакета, начелник Сектора полиције, Синиша Лакета и начелник Сектора криминалистичке полиције Бојан Дабић.

hppraznici-2-baner-1С обзиром да је ово последња редовна конференција за медије у овој календарској години, начелник је истакао како је задовољан резултатима рада Центра до сада у 2016. години. Оно што је, такође, вриједно помена јесте и показна вјежба која је успјешно реализована, а која је показала да су полицијски службеници способни да адекватно и у најбржем временском периоду адекватно одговоре на све безбједносне изазове које носи данашње вријеме. Он је истакао како ће у наредном периоду бити појачано присуство полицијских службеника на улицима, прије свега у Граду Требињу с обзиром на отварање „Зимзограда“ и самим тим већу циркулацију људи.

Начелник Сектора полиције је у свом излагању истакао како се број евиднетираних нарушавања јавног реда и мира смањио за око 16%, док је број прекршаја смањен за скоро 30% у односу на новембар 2015. године. Такође, позвао је све учеснике у саобраћају да се придржавају законских прописа о употреби зимске опреме. Он је истакао да 31. децембра 2016. године истиче законски рок за замјену оружних листова оружја за личну безбједност, па је апеловао на грађане да на вријеме изврше замјену.

Начелник Сектора криминалистичке полиције је истакао како се број кривичних дјела из групе кривичних дјела из општег криминалитета смањио за око 12%, а број имовинских кривичних дјела за око 17%. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела општег криминалитета износи око 82,61%, док је коефицијнет расвијетљености имовинских кривичних дјела око 60%.

ЦЈБ Требиње