Načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Žarko Laketa se sastao juče sa direktorom Zoranom Galićem, zamjenikom Zijadom Srabovićem, načelnikom Uprave za administraciju Mustafom Ovčinom i načelnikom Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimirom Popovićem Granične policije Bosne i Hercegovine. Tema sastanka je bila međusobna saradnja i aktivnosti koje bi se preduzele u slučaju dolaska izbjeglica na područje koje operativno pokrivaju CJB Trebinje i Jedinica granične policije Trebinje.

 

 

Nakon sastanka, u sali za sastanke CJB Trebinje je organizovana pres konferencija za medije. Na pres konferenciji načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje je istakao da je ovo prva zvanična posjeta predstavnika Granične policije Bosne i Hercegovine ovom Centru i da je cilj da se saradnja između CJB Trebinje i Granične policije BiH podigne na još veći nivo, da se razmjena informacija koja je i sada na zavidnom nivou još više unaprijedi, pogotovo ako se uzme u obzir mogućnost dolaska izbjeglica na područje koje operativno pokrivaju ove dvije policijske institucije.

Takođe, direktor Granične policije Zoran Galić je istakao da je trenutna saradnja između ove dvije institucije na zavidnom nivou. G-din Galić je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, samim tim u ovom dijelu teritorije Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, CJB Trebinje neizostavan subjekt u studioznom pristupanju problemu mogućeg dolaska izbjeglica i da su ove dvije institucije već počele da usklađuju planove i aktivnosti koje bi im omogućile da spremno dočekaju mogući priliv izbjeglica.

CJB Trebinje