Košarkaški klub Leotar se vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Trebinjci su kompletirali igrački kadar povratkom nekadašnjih igrača Marka Rikala i Vladimira Aleksića, dok su na centarskim pozicijama doveli Aleksandra Atanasijevića i Filipa Dedijera.

Novi trener Miro Vukoje ističe da ekipa privodi kraju bazični deo priprema i da će sa kontrolnim mečevima početi 11. septembra.

Prva dva meča će Trebinjci odigrati na svom parketu protiv Lovćena i Čapljine (14.9), a zatim će ići u goste ovim rivalima Lovćen (26.9), Čapljina(3.10), a planirana su još četiri meča.

-Leotar je u novom ruhu. Nakon dvije godine priprema i rada, vratili smo se u elitni rang i naš prvi i glavni cilj je da izborimo opstanak. Imamo u novoj sezoni četiri učesnika ABA lige(tri iz ABA 2 lige), tako da su oni možda i glavni kandidati za plasman u plej-of. Svakako ako nam se ukaže prilika za nešto više mi ćemo nastojati da je iskoristimo.

Ipak povratnici smo i željeli smo da dovedemo što više igrača iz Trebinja koji su u našoj platežnoj mogućnosti. Oni znaju šta je klub i doveli smo igrače sa strane na centarskim pozicijama i nadamo se da će opravdati očekivanja – istakao je Vukoje.

 

 

Izvor: Srpska info