Савјет министара БиХ усвојио је јуче измјене Правилника о цијени личних докумената којим је његово важење продужено до 31. марта 2017. године, што значи да неће бити мијењане цијене докумената.

Цијена личне карте је 18, возачке дозволе 60, а код пасоша зависи од старосне доби подносиоца захтјева и креће се од 30 за малољетне до 50 за пунољетне особе.

Правилник је истекао 30. јуна и у неколико наврата је продужаван одлукама Савјета министара, а сада би требало да буде утврђен нови и очекивања су да ће донијети и ниже цијене докумената.

Министри су подржали приједлог протокола за обезбјеђење фитосанитарних захтјева између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Федералне службе за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације приликом међусобних испорука производа високог фитосанитарног ризика. Дата је сагласност да протокол буде достављен Предсједништву БиХ у даљу процедуру, а за потписника у име БиХ предложен је министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић. Протоколом је, између осталог, дефинисано да ће пошиљке биљног поријекла високог фитосанитарног ризика из БиХ у Русију садржавати етикету на паковањима на којој ће бити назначен произвођач и извозник. На овај начин отклањају се сметње за наставак извоза воћа, поврћа и других производа биљног поријекла из БиХ у Русију.

 

Извор: Глас Српске