Veze su teške. Treba hrabrosti da se nekome u potpunosti predamo i posvetimo. Zato nije čudno što svi imamo različite strahove u vezi, a evo šta kaže horoskop – čega se plaši vaš znak.

OVAN

Osobe rođene u znaku Ovna ne vole previše vremena da posvećuju jednoj stvari, vole da završe jedan zadatak i da se prebace na drugi. Iako taj obrazac ne primjenjuju na partnere, najviše se plaše da će biti „zarobljeni“ u vezi. Jednostavno ne mogu da podnesu ideju da nisu slobodni da rade šta god požele, bilo da je riječ o putovanjima, novim prilikama…

To je razlog zašto osobe u znaku Ovna raskidaju vezu čim se osjete sputano da rade šta hoće.

BIK

Bikovi vole da sve rade polako, što ponekad umije da zbuni partnera koji ne zna tačno „na čemu su“ u vezi. Dok Bik misli da su još uvijek u fazi upoznavanje, praktično su već počeli da žive zajedno.

Najveći strah osoba u znaku Bika je upravo to, da će partner željeti da ubrza napredovanje veze.

BLIZANCI

Društveni su i uvijek spremni za zabavu, pa je njihov najveći strah da će partner biti sušta suprotnost. Blizancima nije problem da povremeno provedu veče gledajući film kod kuće, ali ne žele to da rade stalno. Oni žele da izlaze, a nikako ne žele da im partner zbog toga prebacuje.

RAK

Osobe u znaku Raka su osjećajne i emotivne i veoma su bliski sa ljudima kojima su okruženi. Zato nije čudno što je njihov najveći strah da će se strašno vezati sa partnera, a da njega neće biti naročito briga. Njih sve vrijeme muči misao da bi neko mogao da bude s njima samo iz koristi, a ne iz ljubavi.

LAV

Lavovi su puni samopouzdanja i uvijek u pokretu. I zato je njihov strah u vezi da će partner pokušati nekako da ih „zauzda“. To im predstavlja još veći problem jer bi željeli da budu lojalni partneru, ali ne žele da iznevjere ni sebe, pa zato postaju rastrzani u takvim vezama.

DJEVICA

​Rođeni u znaku Djevice obraćaju pažnju na male stvari, što je sa jedne strane blagoslov, sa druge – kletva. Jer, oni primjećuju i najmanje foliranje kod partnera, a onda ubjeđuju sebe da se svi njihovi strahovi u vezi obistinjuju. Mislite da partnera nije briga ni za vas ni za vezu. To uglavnom nije slučaj, ali kada ubjedite sebe da je to istina, teško je razuvjeriti vas.

VAGA

Jedna od vaših slabosti je vaša neodlučnost. To je posebno problem na početku veze kada bi trebalo da je „definišete“, a vi niste sigurni u svoje emocije. Brine vas da će partner biti „korak ispred“ i da će vas to zbuniti, pa ćete morati da pravite izbore za koje još niste spremni.

ŠKORPIJA

​Vi ste veoma staloženi i ne možete da podnesete da ljudi jure kroz život – sve će se desiti onda kada treba da se desi, to je manje više vaša mantra. Zato odmah znate da vam osoba koja otprilike ima petogodišnji plan svog života nije srodna duša.

Plaši vas da ćete naći partnera koji će uvijek i u svemu negdje žuriti, i to zato što jednostavno ne umije da uživa u svemu što život može da ponudi.

STRIJELAC

​Osobe rođene u znaku Strijelca najviše se plaše da partner neće umjeti da održava njihovu pažnju, da veza neće biti uzbudljiva. Strijelac ima izraženu želju za avanturom i voli iznenađenjima. Ukoliko ne nađe partnera koji će mu sve to omogućiti, izgubiće interesovanje za pet minuta.

JARAC

Jarčevi su majstori samokontrole, što znači da im ne treba niko drugi da ih kontroliše. Njihov najveći strah je, u skladu sa tim, da će partner željeti da donosi odluke umjesto njih.

VODOLIJA

​Vi ste ekspert za rješavanje problema, ali ponekad je za to potrebno vrijeme, a naročito jer želite da ga riješite na najbolji mogući način. Zato je vaš najveći strah u vezi da će partner željeti da gura probleme pod tepih ili da za njih traži brzo (i često privremeno) rješenje. Znate da to nije pametno i da se problemi vraćaju veći i još gori.

RIBE

Uradićete sve što možete da pomognete drugima, posebno onima koje volite. Jedini „problem“ je što manje-više očekujete isto to zauzvrat. Zapravo, vaš najveći strah je da nećete dobiti isto zauzvrat. Znate da je važno da budete uvijek tu jedno za drugo, i zato ne želite da prihvatite ništa manje od toga.

Izvor: oslobodjenje.ba