Budva je i ove godine opravdala epitet „Kraljice crnogorskog turizma“, organizacijom još jednog spektakularnog koncerta, koji je sve okupljene uveo u Novu, 2016. godinu. I ove godine je upravo Budva bila omiljena destinacija i brojnim Hercegovcima koji nisu imali priliku da u svojim gradovima na sličan način isprate 2015. godinu.

 

Na Trgu ispred Starog grada, preko 20.000 raspoloženih posjetilaca (prema procjenama MUP-a), u večernje sate 31. decembra „uplovilo“ je uz najveće hitove crnogorske grupe „Perper“, koje je publika pjevala sve vrijeme, zajedno sa Nikolom Radunovićem i ostalim članovima benda. Nizali su se hitovi, poput: „Kome dolaziš u san“, „Sa dušom od kamena“, „Montenegro jazz“, “Na svetoga Nikolu“…

Budva sa Čolićem dočekala Novu godinu - foto

Budva sa Čolićem dočekala Novu godinu - foto

Regionalna zvijezda, čija popularnost se već decenijama ne smanjuje, Zdravko Čolić, uveo je atmosferu u pravo praznično raspoloženje neposredno prije ponoći, hit-numerama, koje su pjevale sve generacije mnogobrojnih budvanskih posjetilaca. Pjesmom “Jedne zime sa Kristinom” zakoračilo se u Novu, 2016. godinu, nakon čega je uslijedio vatromet, uz koji su Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, organizatori Novogodišnjeg dočeka, poželjeli sve najbolje u godini pred nama brojnim gostima i građanima Budve.

Budva sa Čolićem dočekala Novu godinu - foto

Budva sa Čolićem dočekala Novu godinu - foto

 

Izuzetna posjećenost, dobra atmosfera, kvalitetan muzički izbor i lijepo, prohladno vrijeme okarakterisali su svečani doček 2016. godine na Trgu ispred starog budvanskog grada, a već prvog januara u 14 sati, svi ljubitelji klasične muzike moći će da uživaju u koncertu „Mediteranskog revijskog orkestra“, pod dirigentskom palicom Radovana Papovića.

Vokalni solisti: Aleksandra Vojvodić iz Bara, Marija Šovran, Dragutin Matić i Nevena Tirnanić Matić iz Beograda, Lana Asja Dabović iz Budve i solo violina Vili Ferdinandi iz Podgorice oplemeniće početak 2016. godine djelima poznatih svjetskih kompozitora kao što su Bizet, Schubert, Straus, Rossini, Verdi i drugi.

Novogodišnji program biće nastavljen u 21 sat i 30 minuta, kada će na bini ispred Starog grada nastupiti crnogorski izvođač Danijel Alibabić, dok se koncert popularnog hrvatskog muzičara Zlatana Stipišića Gibonni-ja očekuje u 23 sata.

Budva sa Čolićem dočekala Novu godinu

Turistička organizacija opštine Budve, Opština Budva i brojni sponzori ove manifestacije, ove godine su program obogatili i trećom večeri.

Budva sa Čolićem dočekala Novu godinu - foto

U subotu, 02.01.2016. godine na Trgu će nastupiti crnogorski kantautor Vanja Radovanović, nakon kojeg će jedinstveno muzičko umjeće budvanskoj publici predstaviti beogradski hor „Viva Vox“.

 

HP/bokanews.me