Informaciju da je Goran Bregović navodno morao da isplati milion evra odštete francuskom muzičaru Enriku Masijasu zbog krađe njegove pjesme, demantovao je poznati kompozitor i tvrdi da su to totalne izmišljotine.

 

Nakon što su prošle nedjelje mediji u regionu objavili da je sud u Francuskoj navodno presudio da Brega mora da isplati milionsku odštetu Masijasu čiju je numeru, kako se priča, plagirao u filmu “Arizona Dream” i potpisao kao svoju, podigla se velika prašina, a sada se prvi put oglasio i Bregovićev pravni tim.

Demati Gorana Bregovića koji je upućen prenosimo u cijelosti:

-Senzacionalistički pokušaj medijskih kuća, u ovom slučaju RTS-a, da neprofesionalnim izveštavanjem podignu sopstveni rejting, proizveo je dana 21.08. ove godine informaciju ponovljenu u više navrata, koja obiluje neistinitim činjenicama. Goran Bregović nikada nije imao nikakav sudski spor povodom regulisanja/povrede bilo kakvih autorskih prava u Republici Francuskoj, stoga nije postojao, niti postoji osnov za isplatu bilo kog iznosa, uključujući i enormnih milion evra odštete bilo kom autoru, kako je vaša medijska kuća prenela. Pozivam Vas da naredni put činjenice vezane za profesionalni rad Gorana Bregovića najpre proverite kod “Universal Music France”, odnosno kod “Aquarius Music Publishing”.

 

Izvor: 6yka.com