Zgusnuti raspored ovosezonskog početka rukometne Premijer lige BiH pružio je Trebinjcima zadovoljstvo da u deset dana u svom gradu pogledaju čak tri vrhunske rukometne predstave u kojima je ekipa Leotara ostvarila stopostotan učinak.

Nakon slabog početka i vođstva gostiju iz Gornjeg Vakufa od 1:4, Trebinjci su se vratili u 9. minutu kada su izjednačili na 4:4 golom Lazara Jankovića. U 16. minutu već je 8:6 za domaće, a u 21. minutu su već vodili sa 13:8. Slijedi igra gol za gol, sve do poluvremena koje je završeno rezultatom 18:12.

Gosti dobro otvaraju drugo poluvrijeme i postižu dva gola, ali onda opet Trebinjci uspostavljaju ravnotežu i u 44. minuti vode sa sigurnih pet golova razlike – 23:18. Opet slijede dva brza gola gostiju koji smanjuju na 23:20. Domaći su su opet trgli i deset minuta prije kraja Leotar ima 26:22. Slijedi novi dobar period igre gostiju koji prijete da u 55. minuti čak ugroze pobjedu domaćina, ali Aleksandar Milojević u 57. minuti postiže gol i uspostavlja ponovo tri gola razlike za Trebinjce.

Posljednja tri minuta obje ekipe igraju gol za gol, a u posljednjem minutu Aleksandar Milićević postiže konačan rezultat 29:26. Najefikasniji u redovima domaćih bio je upravo Milićević sa sedam golova, a uz njega je vrlo efikasan bio i Vlado Draganić koji je postigao gol manje.

Kod gostiju iz Gornjeg Vakufa najefikasniji igrač, ujedno i najbolji strijelac utakmice bio je Admir Purić sa devet golova, dok je Biljaka Goran postigao sedam.

Ovom pobjedom Leotar je sa skorom od tri pobjede i  jednim porazom, opet u samom vrhu BiH Premijer lige.  Rukometaše Leotara, koji su u prethodnom periodu imali veoma težak raspored, sada čeka pauza od petnaest dana koja će im pomoći da napune baterije i da se u što boljem svjetlu ponovo prikažu domaćoj publici, koja je i večeras bila velika podrška timu Leotara.

Trener Leotara Milan Simonović na kraju okršaja osvrnuo se na utakmicu:

„Bila je ovo teška utakmica, poslije 4:1 smo napravili prednost i uzvratili. Nakon toga trebalo je dovršiti stvari i biti skoncentrisan u završnici. U ciklusu od četiri utakmice, tri smo pobijedili što je i bio naš cilj. Slijedi ciklus utakmica u novembru za koje ćemo se takođe pripremiti. Potrebno je još neke stvari da doradimo, prije svega, disciplinu i realizaciju. Naša dva ključna igrača nisu bila dostupna za ovu utakmicu, što je još jedna od stvari koja je uticala na našu igru“, zaključio je trener trebinjske ekipe.

Premijer liga Bosne  i Hercegovine – četvrto  kolo

Sportska dvorana Miloš Mrdić

Prmijer liga 4.kolo

RK Leotar – RK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje   29:26 (18:12)

Sudije: Dučić Damir (Goražde), Hadžić Mirza (Goražde)

Gledalaca: 450

Leotar: Savović, Draganić 6, Uljarević M, Bojović, Milićević 7, Milojević 2, Spaić, Ninković, Radović, Srdanović, Jovanović,  Ratković, Uljarević R. 3, Janković 4, Glendža 4, Ražnatović 3

Trener: Milan Simonović

Sloga – Gornji Vakuf: Biljaka 7, Halebić 3, Demirović 1, Ljutić, Softić, Moćević, Alić, Đikić, Pokrivić, Purić 9, Abdurahmanović 6,

Trener: Demirović Rasim

 

S.Š. / HP, oktobar 2018.