Sinoć je u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u Trebinju nastavljen Božićni turnir u malom fudbalu. Uz četiri dobre i dinamične utakmice mnogobrojni prisutni mogli su biti zadovoljni onim što su imali priliku vidjeti.

Turnir se igra u dvije kategorije, seniori i veterani. Nakon igranja u grupama, na red su došli eliminacioni mečevi četvrtfinala.

Kod seniora su odigrana dva para četvrtfinala, a danas će biti odigrana i naredna dva, tako da će biti poznati polufinalisti koji će igrati u ponedjeljak, 15.01.2018. Trebinjski igrači i klubovi juče su imali dobar uspjeh na turniru, te su se neki lakše, a neki teže plasirali u dalju fazu takmičenja. Jedina ekipa iz Trebinja koja juče nije slavila je ekipa Donjih Polica koja je poražena od „W-Win“ iz Nevesinja. Na taj način ova ekipa završila je svoje učešće na turniru.

Utakmica između Nevesinjaca i ekipe Donjih Polica bila je sadržajna i na njoj je viđeno čak osam golova. Rezultatski preokret i rano vođstvo uz dva gola Miloša Bratića, u 7. i 23. minutu, dali su krila Nevesinjcima koji ipak, na kraju, nešto teže dolaze do pobjede. U 36. minutu uz golove Prebiračevića i Berdovića, Donje Police dolaze do rezultatskog egala i rezultata 3:3. Ipak, tu su i poklekli pošto u 37. i 39. minutu njihova odbrana kapitulira. Strijelci za „W-Win“ su bili Bratić i Prodanović.

U kategoriji seniora viđena je i sjajna utakmica između Zlatare Rubin i ekipe Recesije iz Nikšića. Utakmica je počela žustro uz veliku borbu sa obje strane. U 11. minutu Bodiroga postiže gol za 1:0 za domaćina. U 12. minutu, malo je nedostajalo da na semaforu stoji 2:0. Treba reći da je sastav Zlatare Rubin činilo nekoliko članova KMF Leotar, u prvom redu Srđana Sulavera, golmana ove ekipe, koji je bio igrač utakmice i koji je sa 6-7 odbranjenih zicera zaključao svoju mrežu. Pored njega iz sastava Leotara za ovaj sastav su nastupili i Miljan Vico, Nemanja Čečur i Savo Andrić. U prepunoj dvorani uz publiku koja je pružala podršku svojim favoritima, mogla se osjetiti sva draž ovoga sporta.

Zlatara Rubin u 31. minutu pogađa stativu da bi u posljednjih pet minuta, nakon rezultata od 1:0 uslijedila potpuna opsada gola domaćina od strane Nikšićana. Čečur je sjajno odigrao u defanzivi baš kao i cijela ekipa. Srđan Sulaver, minut i dvadeset prije kraja, upisuje još jednu nevjerovatnu odbranu, potom rukom ispucava loptu koja dolazi do Vica koji glavom spušta loptu za Sava Andrića, a ovaj nije imao velikih problema da je ubaci u mrežu. Bilo je 2:0, a još jedan Trebinjac, već pomenuti Čečur, postiže gol za 3:0. Zadnji minut donio je utješni gol Nikšićanima, a postigao ga je Gurzaković.

Srđan Sulaver, nesumnjivo najbolji igrač ove utakmice i lider ekipe, za HP Media Group izjavio je: „Nije bilo danas teško biti igrač utakmice jer je ekipa odigrala vrhunski. Pored dobre igre ekipe, imali smo i publiku koja nas je pratila, tako da je nama na terenu bilo zadovoljstvo i velika čast da se igra i da se pobjedi. Došli smo sa voljom i željom da pobijedimo, ukomponovani smo jer igramo zajedno, ovo je naš grad, imamo veliku želju da publici koja dođe da nas bodri, uzvratimo dobrim partijama.“

U kategoriji veterana odigrane su takođe dvije utakmice. Prva utakmica bila je između Gučine i Lumasa iz Nikšića u kojoj je slavila ekipa Gučine rezultatom 3:1. Poveli su domaći u 11. minutu preko Miličića, 1:1 je bilo u 24. minutu. Matović s dva gola rješava utakmicu, a u jednoj situaciji Mitar Vukanović spušta loptu glavom i omogućuje ovome igraču da dovede svoju ekipu u vođstvo.

Druga utakmica veterana donijela je na početku uspavanku, a na kraju triler, pošto je o pobjedniku odlučivala fudbalska lutrija, tj. penali. Gorica Zlatara Rubin i NO-MI iz Bileće odigrali su dopadljivu utakmicu koja je u 39. minutu dovela goste u vođstvo, a onda 13 sekundi prije kraja Gorica izjednačuje preko Dalibora Pudara što im donosi psihološku prednost u penal seriji koji oni koriste i na kraju, uz preokret, slave.

Rezultati (četvrtfinale):
Četvrtak, 11.01.2018.
Veterani:

Gorica Zlatara Rubin – NO-MI Bileća 2:2 (penali)
Strijelci:
1:0 Ćetković Igor 12. minut
1:1 Baćović Radenko 25. minut
1:2 Bencić Borislav 39. minut
2:2 Pudar Dalibor 39. minut
Penali:
1:0 Novović
1:1 Baćević
2:1 Pudar
2:1 Samardžić
3:1 Ćetković

Gučina – Lumas Nikšić 3:1
Strijelci:
1:0 Miličić Darko 11. minut
1:1 Drobnjak Saša 24. minut
2:1 Matović Duško 36. minut
3:1 Matović Duško 37. minut

Seniori:

W-Win Nevesinje – Donje Police 5:3
Strijelci:
1:0 Bratić Miloš, 7. minut
2:0 Bratić Miloš, 23. minut
2:1 Berdović Mirko 23. minut
3:1 Bratić Miloš 27. minut
3:2 Prebiračević Nikola 32. i 34. minut
3:3 Berdović Mirko 36. minut
4:3 Bratić Miloš 37. minut
5:3 Prodanović Goran 39. minut

Zlatara Rubin – Kafe bar Recesija Nikšić 3:1
Strijelci:
1:0 Tomislav Bodiroga 11. minut
2:0 Savo Andrić 37. minut
3:0 Čečur 38. minut
3:1 Gurzaković 39.minut

Najava,12.01.2018, petak

18:00 časova „GBO“ Trebinje – „Lokoportal-Trial“
19:00 časova Restoran „KASTEL“ Nikišić – Grad Mostar – HVIDRA
20:00 časova „Nikšić“ – „AMD Hercegovina“
21:00 čas Splav „Apolon“ Bileća – Hrupjela

 

Srećko Š. / HP, januar 2018.