ТРЕБИЊЕ, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Болница Требиње обиљежила је данас крсну славу - Свети Козма и Дамјан, а славски колач освештао је Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије.

Eminentni beogradski hirurg Predrag Peško ubuduće će sa svojim timom ordinirati na hirurgiji Bolnice Trebinje, čime će rad ove ustanove biti podignut na još veći nivo i biće pružena adekvatna zdravstvena usluga narodu Hercegovine, najavio je danas direktor ove bolnice Vaso Mijanović.
Bolnica Trebinje obilježila je danas krsnu slavu – Sveti Kozma i Damjan, a slavski kolač osveštao je Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Mijanović je istakao na svečanosti da je velika sreća za zdravstvo ove regije što će koordinator Bolnice biti Peško i što će, osim operacija koje će raditi, sa svojim timom edukovati ovdašnje ljekare, a sve s ciljem pružanja boljih hirurških usluga.

Govoreći o trenutnom stanju u kome se nalazi Bolnica Trebinje, Mijanović je ocijenio da je ono dobro u odnosu na druge zdravstvene ustanove u Republici Srpkoj, ali da uvijek ima prostora za napredak i da će menadžment u narednom periodu raditi na poboljšanju opreme, kadra i infrastrukture.

„Nastojaćemo da skupimo sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu i da kroz donacije obezbijedimo investicije za Bolnicu“, rekao je Mijanović i dodao da, osim izrade poslovnog plana, Bolnicu očekuje i izarada strateškog plana, koji bi ukazao šta narod Hercegovine od ove ustanove može da očekuje za pet godina.

Mijanović kaže da će u strateški plan ustanove biti uvršteno i uređenje prostora, napominjući da je Bolnica već ušla u projekat Ministarstva za prostorno uređenje Republike Srpske po pitanju energetske efikasnosti.

On je dodao da će biti renovirana fasada i sistem grijanja.

 

Izvor: Srna