Gradonačelnik jednog grada u Masačusetsu nedavno je bio na dvanaestodnevnom putovanju kroz 24 zemlje SAD sa svojim psom koji je teško bolestan.

Pol Heru (Paol), gradonačelnik Etlboroa, krenuo je na put sa svojim desetogodišnjim psom Murom nakon što je saznao da mu je ljubimac teško bolestan od leukemije i da mu je ostalo tek nekoliko mjeseci života.

Čim je saznao tužne vijesti, Pol je otkazao svoj odmor na Bliskom istoku da bi iskoristio svaki dan koji mu je preostao s njegovim najboljim prijateljem.

Zajedno su prešli više od 10 hiljada kilometara, a Pol je na ovaj način želio da se oduži za bezuvjetnu ljubav koju je dobio od nje prethodnih deset godina.

– Mura je moja porodica i najdragocjenija stvar koja postoji za mene. Čak je išla i na posao sa mnom. Bila je tu i u dobru i u zlu – rekao je on.

Zajedno su obišli Britansku Kolumbiju, Kanadu, Kaliforniju, Veliki kanjon Kolorada, Nijagarine vodopade, planinu Rušmor, most Golden Gejt, Holivud i Nacionalni park “Jeloustoun“. Posjetili su čak i odgajivačnicu u kojoj je rođena u Kalifoniji.

– Bilo je kao da smo se vratili kući da posjeti stare prijatelje. Svi su mi rekli da treba da joj priuštim najljepše posljednje mjesece života i to ću i uraditi – zaključio je Pol.

 

Izvor: Avaz.ba