Povodom krsne slave Grada Trebinja i Sabornog hrama – svetog Preobraženja pripremljen je bogat kulturno – umjetnički program.

Obilježavanje krsne slave počeće u nedjelju, 18. avgusta u 16 i 30 minuta Sajmom meda i vina koji će biti održan na Trgu Slobode. Nakon toga u 18 časova u Kulturnom centru u Trebinju biće priređena izložba o životu vladike Nikolaja pod nazivom „Zvonari slobode“.

Praznično večernje prvog dana obilježavanja biće održano u 19 časova u Sabornom hramu u Trebinju. Nakon toga program se seli u Muzej Hercegovine Trebinje gdje će biti održana izložba povodom 110 godina od rođenja slikarke Milene Šotra Gačinović.

Program će prvog dana zatvoriti koncert Policijskog orkestara MUP- a RS koji će biti održan na Trgu Slodobe sa početkom u 21 i 30 časova.

U ponedjeljak, na dan svetog Preobraženja obilježavanje slave počeće jutrenjem u Sabornom hramu, nakon kojeg će biti održana sveta liturgija i obavljen obred lomljenja slavskog kolača.

Tradicionalno i ove godine biće održana Svečana sjednica Skupštine Grada Trebinja koja će početi u 12 časova u Kulturnom centru u Trebinju.

Nakon prazničnog večernjeg biće održan i koncert popularne Kaliopi koji će na Trgu Slobode početi u 21 i 40 minuta.

Organizator je Grad Trbinje.

 

 

HP, avgust 2019.