Данас чешће можете налетети на једнорога како пије еликсир младости са Топчидерске чесме него на мушкарца са ставом који зна да га аргументује и одбрани. Став је сложена комбинација имања срца, муда и интелигенције.

Срца – да волиш, муда – да смеш, интелигенције – да умеш да добијеш оно што желиш. Момци су са свим овим ставкама у хроничном дефициту па се упињу да све то надоместе скупим колима, издепилираним трбушњацима и лагањем да им је у гаћама неколико цм већи него што јесте. Џабе им.

Дискутабилни мушкарци деле се на мамине синове, женине папуче, лоше очеве, смушене, слуђене, ударене мокром чарапом, аламуње, неспособњаковиће, оне са еректилном дисфункцијом, непоуздане, сумњиве, неотесане и оне са полицијским досијеом. Они други, на ивици изумирања, зову се обични мушкарци. Данас, најмање је таквих а једино они су прави.

Сећам се да је отац једне моје познанице, након њеног раскида дугогодишње везе, њу тешио речима: „Ћеро, ништа немој да се бринеш, добрих кураца пуна пијаца“. Можда је тако било у време када је он био млад. Данас, колико видим по женама, понуда на тој пијаци је гора него икад. Незадовољавајућа у сваком могућем смислу. Нема више ни оних којима би макар купус потапале, а камоли оних којима би децу рађале.

Мислим да мушкарци никада нису били оволико далеко од мушкости и мужевности. Од чојства и јунаштва да не помињем. Остало је пар ендемских примерака који се, да не би били исмејани, крију под мимикријом у чопору просечних јер нам је систем вредности изврнут наглавачке. А ја, ако се нечег гнушам то је ћутљивих, стидљивих и пекмезавих мушкараца. Поводљиви и они који глуме жртве су посебна врста о које жене не би требало ни говњиву ципелу да обришу.

Бити духовит, добар у кревету, интелигентан и шармантан, лакше је него икад јер је конкуренција никаква. Једино шта је данас тешко, јесте бити финансијски стабилан у нестабилној држави. Због тога су неке жене и почеле да мешају имућне са перспективнима, криминалце са утицајнима, галамџије са ауторитетима, насилнике са заштитницима и стероидне гутаче вијагри са правим јебачима. Да ли је кривица на мушкарцима или женама, одговор ће се чути када сазнамо да ли је старија кокошка или јаје.

У сваком случају, прави мушкараци па макар били и геј, увек срцем воле, мудима бране и целим бићем разумеју жене. Зато је мој одговор да је кривица на нама.

 

Извор: blogdan.rs