Ljubavna kombinacija Blizanci i Lav najčešće ukazuje na naglašen potencijal za ostvarenje većeg uzajamnog zadovoljstva na čulnom tj seksualnom nivou zbog izražene jače međusobne privlačnosti fizičkim izgledom. Ovakva kombinacija neretko osigurava dobru zabavu, ljubavni par ume da uživa u zajedničkim trenucima ali do problema u slaganju može doći kada dođe vreme za neko dublje emotivno vezivanje u ljubavi.

Blizanci i Lav

Neobuzdani Blizanci umeju lako da se vezuju u ljubavi ali kada neke stvari krenu nizbrdo mogu ispoljiti sklonost ka povlačenju tj mogu se vrlo lako povući u trenu. Do javljanja problema u slaganju horoskopskih znakova Lav i Blizanci može češće dolaziti usled postojanja snažnije želje kod Blizanaca za nekim izazovima kojima se Lavovi mogu teže odazvati.

Naime, Blizanci mogu biti željni uživanja u nekim stvarima koje mogu biti dosta različite prirode od stvari u kojima Lavovi vole da uživaju u zajedničkim trenucima u njihovoj ljubavnoj vezi. Iz ovog razloga češće može dolaziti do veće neusklađenosti međusobnih želja, planova i potreba ovog ljubavnog para. Takođe, jedan od ključnih uzroka lakšeg nastanka problema u slaganju kod kombinacije Blizanci i Lav može biti i snažnija obostrana želja za dominacijom u ljubavnom odnosu tj ljubavnoj vezi jer obe osobe mogu jako želeti da se čak i nesvesno bore za centralno mesto u ljubavnoj vezi. Osim toga, u ovakvoj ljubavnoj kombinaciji može dolaziti do učestalijih nesporazuma i neslaganja usled mogućeg javljanja veće ljubomore iz razloga što Lavovi u mnogim slučajevima nastoje da u ljubavnoj vezi ili braku budu verni svojoj voljenoj osobi dok Blizanci mogu biti češće skloni flertu, ili češće ostaviti utisak veće sklonosti flertu, što može doprineti povređivanju osećanja kod Lavova i lakšem javljanju svađa i emotivnog zahlađenja njihovog ljubavnog odnosa. Dodatno, ova kombinacija može ukazivati i na javljanje nerazumevanja ili nedovoljnog razumevanja kada je u pitanju shvatanje ljubavi i način doživljavanja ljubavnog odnosa tj ljubavne veze jer da bi Blizanci osvojili Lavove potrebno je da imaju adekvatan pristup, da izgledaju dovoljno moćno, da ulivaju dovoljnu sigurnost, da ne budu suviše napadni ili drski već je poželjno da budu ljubazni i romantični dok Blizanci u suštini teže ispoljavaju takve karakteristike i možda neće uspeti da ispune baš sva očekivanja koja Lavovi budu imali.

Nasuprot Lavovima, Blizanci često nisu naročito spremni na veće ispoljavanje romantičnosti iz prostog razloga što preterana romantika može brzo da im dosadi, tako da će Blizancima pre privući pažnju neko kome je na prvom mestu komunikacija vrlo bitna u ljubavi kao i radoznale, nepredvidive i dobro informisane osobe savremenih shvatanja.

Generalno, i pored ovakve osnove slaganja ovaj ljubavni par može dovoljnom spremnošću na kompromise kao i uz postojanje dosta povoljnih aspekata u ličnim horoskopima vremenom prevazići razlike i ograničenja i ostvariti vrlo skladan ljubavni odnos.

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs