Blizanci i Jarac je kombinacija koja se u astrologiji ne smatra jednostavnom i lakom kada je u pitanju slaganje u ljubavi. Kod ovakvog ljubavnog spoja može biti naglašena suprotnost mišljenja i stavova, različita interesovanja i manje zajedničkih stvari koje ujedinjuju ove osobe.

Blizanci i Jarac

Bez obzira na to što su Blizanci po prirodi takvi da vole različitost i da ih privlače izazovi koji im mogu pružiti neka nova ljubavna iskustva ipak, kada je u pitanju slaganje u ljubavi sa Jarcem, može doći do češćeg javljanja određenih „praznina“ u takvoj ljubavnoj vezi koje mogu postepeno vremenom doprineti i javljanju velike nesigurnosti i nestabilnosti.

 

Slaganje horoskopskih znakova Jarac i Blizanci u ljubavi izaziva sudbinu i potrebno je dosta spremnosti na zajedničke dogovore i kompromise kao i dosta tolerancije i strpljenja kako bi se ovakav spoj u ljubavi dugotrajnije održao.

Nekonvencionalnim i lepršavim Blizancima može biti teže da izađu na kraj sa ozbiljnošču, uzdržanošću i odgovornošću koja pripada znaku Jarca. Zabavni i duhoviti Blizanci za koje važi da se po pravilu ne vezuju lako u ljubavi mogu biti manje privučeni nekome ko je ozbiljniji, rezervisaniji i konzervativniji kao što je Jarac. S druge strane, Jarac koji je tako organizovan, dostojanstven, odgovoran i senzualan može biti manje privučen idejom o ulasku u ljubavnu vezu sa nekim ko je više avanturističkog duha i slobodnijih shvatanja o ljubavi, tj sa nekim ko mu se neće odmah obavezati na „večnu ljubav“. U takvoj ljubavnoj kombinaciji može lakše doći do povredjivanja osećanja i do razočarenja zbog nekih neispunjenih očekivanja.

Za dobro slaganje u ljubavi je poželjna podudarnost stavova o shvatanju ljubavi dok, kada je u pitanju slaganje ovih horoskopskih znakova nedovoljna podudarnost stavova po tom pitanju može predstavljati veliku prepreku za ostvarenje uspešne ljubavne veze zbog različitih očekivanja ovih osoba. Naime, Jarac na početku ljubavne veze ume da bude prilično uzdržan, rezervisan i ozbiljan dok je nasuprot njemu Blizanac često opušten i otvoren i može ostaviti loš utisak na Jarca koji na početku ljubavne veze može želeti i očekivati malo više strpljenja, učtivosti i poštovanja njegovih principa o granicama do kojih se može ići na samom početku ljubavne veze. S druge strane, Blizanac na početku ljubavne veze može biti zainteresovaniji za opušteniju varijantu, za otvoreniju komunikaciju i za razmenu nežnosti tj za brže odvijanje situacije u ljubavi, što može dovesti do lošeg starta u ljubavnoj vezi usled ostavljanja pogrešnog utiska. Međutim, na uspešnost i na dugotrajnost ljubavne veze u velikoj meri utiču položaji planeta i međusobni aspekti koje planete grade u ličnim horoskopima tako da ukoliko dominiraju harmonični aspekti (trigoni i sekstili) u ličnim horoskopima ovih osoba, ovaj par ima bolje šanse za uspeh u ljubavi.

 

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs