Učenici Srednjoškolskog centra „Golub Кureš“ osvojili su prvo mjesto u malom fudbalu na turniru Malih olimpijskih igara /MOI/ za srednje škole koji je proteklog vikenda održan u Doboju.

Na Republičkom takmičenju učestvovali su pobjednici šest regija, i to: Sarajevsko-romanijske, hercegovačke, banjalučke, prijedorske, semberske i dobojske regije.
U prvoj utakmici Bilećani su pobijedili vršnjake iz banjalučke Gimnazije rezultatom 3:0. Na premijernoj utakmici golove za Bilećane postigli su Aleksandar Ivković, Boris Ivković i Lazar Mrkaić.
U drugom meču za prvo mjesto u grupi, naši srednjoškolci su poraženi od Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ sa Sokoca rezultatom 2:1. Strijelac jedinog pogotka za SŠC „Golub Кureš“ bio je Živko Daković.
U polufinalu učenici Srednjoškolskog centra „Golub Кureš“ su se sastali sa Srednjom školom „Nikola Tesla“ iz Teslića. Nakon velike borbe, golovima Borisa Ivkovića i Gavrila Popadića, slavili su bilećki srednjoškolci sa 2:1.
U drugom polufinalnom meču „Elektro-tehnička škola“ iz Prijedora je bila bolja od SŠC „Vasilije Ostroški“ sa Sokoca, pa su u finalu igrali učenici iz Bileće i Prijedora.
U finalnoj utakmici naši srednjoškolci su slavili minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Boris Ivković.
Za najboljeg strijelca proglašen je Boris Ivković, dok je najbolji golman bio Damjan Aleksić učenici SŠC „Golub Кureš“.
Za SŠC „Golub Кureš“ nastupali su: Damjan Aleksić, Boris Ivković, Živko Daković, Vuk Milenić, Aleksandar Ivković, Sreten Milošević, Lazar Mrkaić i Gavrilo Popadić. Ekipu su vodili profesori Miroslav Perućica i Dobroslav Tabaković.

Izvor: Radio Bileća