Tradicionalna „Bilećka džipijada“ održava se ovog vikenda (14-15.septembra). Očekuje se učešće oko stotinu takmičara, kao i veliki broj onih koji ranije nisu isprobali svoje sposobnosti i vožnju po kršovitim terenima Bileće. Organizator džipijade je „Tajfun tim BGT” Bileća koji čine vozači iz Bileće, Trebinja i Gacka.

Кada je prvi put organizovana „Bilećka džipijada“, 2013.godine, takmičenje se održavalo samo jedan dan, ali se zbog velikog broja učesnika morala proširiti i održavati dva dana. Vozači iz naše opštine na brojnim takmičenjima širom BiH osvajali su nagrade i priznanja i zahvaljujući njihovim rezultatima „Bilećka džipijada“ uvrštena je u kalendar OFF Road saveza BiH. Кako je broj učesnika rastao tako je raslo interesovanje i posjetilaca, pa je džipijada u Bileći postala i prava turistička atrakcija. Danas su zatvorene prijave za učešće na ovom takmičenju, a kako navodi Aleksandar Dangubić, organizator džipijade, sve je već spremno za održavanje takmičenja.

„U subotu učesnici voze takmičarski dio planinama Sitnicom i Vidušom, a poligon se izvodi u subotu na Viduši. U nedjelju nas očekuje defile učesnika kroz Bileću. Odlazimo u Zvijerinu gdje je pripremljen poligon za održavanje takmičenja“, kaže Aleksandar Dangubić.

Organizatori ističu da je zbog naših sugrađana koji žele da isprate džipijadu, teren za drugi dan takmičenja pripremljen na kraju asfaltnog puta prema Zvjerini, udaljenom samo desetak kilometara od grada.

“Ove godine posebnu pažnju posvetićemo posjetiocima manifestacije. U subotu turistička vožnja ide karavanski i u sklopu nje omogućeno je razgledanje ljepota našeg predjela kao i posmatranje poligonske vožnje. Zainteresovanim posjetiocima omogućili smo i da se oprobaju u vožnji na poligonu, ali i na terenu“, ističe Dangubić i poziva sve ljubitelje ovog sporta da im se pridruže i budu dio sedme džipijade u Bileći .

Кotizacija za učesnike u iznosu od 100 konvertibilnih maraka propisana je pravilnikom OFF Road saveza BiH.U sklopu kotizacije prijavljeni učesnici imaju obezbjeđeno prenoćište, kao i hranu i piće.

„Za revijalne takmičare iz Bileće kotizacija je 70 КM, u znak zahvalnosti svim vozačima koji su sa nama od prve džipijade“, kaže Dangubić.

Dio sredstava za realizaciju ovog takmičenja izdvaja se iz budžeta Opštine Bileća.

Izvor: Radio Bileća