Na konkursu Crvenog Кrsta Republike Srpske treću nagradu za likovno stvaralaštvo osvojile su Anastasija Кešelj i Draženka Šarenac učenice sedmog razreda u OŠ „Sveti Sava“.

One su odgovorile na pitanje „Šta volimo kod Crvenog Кrsta?“ i izradile rad dimenzija velikog hamer papira.

Nagrađene djevojčice su dobre drugarice i obje su srećne i ponosne što su zajedno izradile nagrađeni crtež.

„Bile smo jako zadovoljne kada smo završile rad. Nismo ni pomišljale da će tako lijepo ispasti. Na crtežu smo koristeći razne boje i tehnike ispisale stihove koji poručuju koliko je humanost važna, a naslikale smo ljude kako pomažu jedni drugima, jer suština svega je pomaganje.“, kažu nagrađene djevojčice.

Anastasiji i Draženki danas su prostorijama škole uručene zaslužene nagrade.
Zahvaljujući se na nagradama profesor likovne kulture Drago Vučić istakao je da je važno djeci pokazati da je nekom stalo do njihovih uspjeha i nagrađivati ih izletima, druženjima i posjetom muzeja.

„Želio bih se zahvaliti Crvenom Кrstu Bileća jer nas oni uvijek obavjeste i daju informacije koje su nam potrebne da možemo da se prijavimo na konkurs. Uvijek imamo dobru saradnju. Ponosni smo na naše učenice. Važno je da djeca redovno vježbaju, i usavršavaju svoje talente, ne samo u školi nego i kući. Bio sam iznenađen kada sam vidio kakav plan imaju Anastasija i Draženka, ali nisam krio oduševljenje kada su završile rad. Iskreno sam se nadao da će osvojiti možda i prvu nagradu. “ ,kaže profesor Vučić.

Učenici bilećkih osnovnih škola redovno osvajaju nagrade na konkursima. Podsjećamo da je u prvom polugodištu tekuće školske godine učenica OŠ „Petra II Petrović Njagoš“ Dajana Ilić osvojila prvu nagradu na konkursu Crvenog Кrsta RS na temu „Misli mine“.

Izvor: Radio Bileća