Učenici Srednjoškolskog centra „Golub Кureš“ nižu uspjehe. Nakon odličnih sportskih rezultata, nagrada na književnim konkursima i raznim takmičenjima učenike i profesore ove vaspitno-obrazovne ustanove obradovala je vijest da je učenica drugog razreda Tijana Lero osvojila treće mjesto na Republičkom takmičenju iz istorije.

Na takmičenju koje je održano u Prnjavoru u Tijaninoj kategoriji učesvovalo je 17 najboljih iz Republike Srpske. O poretku tri prvonagrađena učenika odlučivale su nijanse. Tijana ističe da je srećna što je za svoju školu osvojila ovu veliku nagradu i ostvarila dobar rezultat na takmičenju.

„Postignuti rezultat je moja lična potvrda da se rad i zalaganje isplate. Poslije Regionalnog takmičenja, kada sam saznala da sam se plasirala na Republičko počela sam intenzivno da se pripremam. Velike zasluge za ovaj rezultat ima profesorica Mirjana Bratić koja je održavala dodatnu nastavu i izdvajala vrijeme da savladam materijale koji su nam dostavljeni za takmičenje.“, kaže Tijana.

„Zanimljivo je da su učenici iz Hercegovine osvojili drugo i treće mjesto na ovom takmičenju. To nam je potvrda se u Hercegovini još mnogo ulaže u znanje i obrazovanje učenika. Ovo je veliki uspjeh za školu, čestitam Tijani i vjerujem da će ona i njene kolege da u Bileću donesu još mnogo nagrada“, kaže Tijanin profesor istorije Nikola Tomanović.

Tijana je odlična učenica, pa u dnevniku niže samo petice. Za pokazano znanje nagrađena je knjigama, što joj je posebno drago, jer kaže da voli da čita. Tijana ističe da je mnogo ljepše i lakše učiti svoju istoriju, nego istoriju nekih drugih naroda.

Izvor: Radio Bileća