Феноменална данашња партија српских одбојкашица и максималних 3:0 против свјетских вицешампионки

Српске одбојакшице настављају ход ка четвртфиналу, што бољој позицији у групи и надамо се медаљи на Играма у Рио де Жанеиру. Изабранице Зорана Терзића су брзо архивирале пораз од Американки и данас прегазиле фаворизовану Кину – 3:0 (25:19, 25:19, 25:22)

Наше девојке су пружиле готово савршену партију против светских вицешампионки! Ниједног тренутка победа није долазила под знак питања, у сва три сета су контролисале резултат, играле атрактивно и моћно, што је на крају резултирало максималним тријумфом.

Посебно се мора истаћи игра српског одбојкашког чуда Тијане Бошковић. Млада Херцеговка је разорила одбрану Кинескиња. На крилима незаустављиве Бошковићеве, Србија је преузела контролу и вођство у првом сету. Од првих 13 поена Србије, Тијана Бошковић је освојила чак девет и била нерешива енигма за противнице. Смечовала је, погађала асове, блокирала… Донела је Србији великих 13:6 после чега је све било лакше.

Сјајно је игром дириговала и Маја Огњеновић, мајсторским кувањима је слуђивала Кинескиње, а Бранкица Михајловић је стандардно добро испратила смечевима и разорним сервисима. Милена Рашић је била ту када би затребао добар блок, Силвија Поповић је хватала све у одбрани… И остале девојке су сјајно одрађивале задатке, па је и Зоран Терзић могао само да ужива поред аут-линије у партији својих изабраница. Лагано су наше девојке стигле до седам сет лопти, а Тијана Бошковић је смечовала другу за вођство у сетовима.

Нешто јачи отпор је Кина пружила у другом делу игре, али је опет било кристално јасно да наша репрезентација хита ка освајању сета. При вођству од 14:12, Српкиње су ушле у серију, стекле недостижну предност од четири поена и рутински привеле сет крају. Тијана и Бранкица су моћним смечевима уништавале одбрану противница и Србије је други сет освојила идентичним резултатом као први.

Одлично је кренуо и трећи сет. Србија је повела са 11:6, али су Кинескиње успеле да се врате у игру, преокрену резултат и чак поведу са 16:15. Бошковићева је незаустављивим смечом прекинула серију ривала, а потом блоком одвела Србију на вођство од 19:16. Кинескиње више нису успеле да се врате у игри, Србија је искористила другу меч лопту и забележила трећу победу у четири меча групне фазе. Сјајна Тијана Бошковић је меч завршила са 23 освојена поена, а Бранкица Михајловић је уписала 19.

Следи меч са Холандијом у последњем колу групе где ће наше девојке имати шансу да победом освоје друго место у групи, изборе лакшег ривала у четвртфиналу и лакши пут ка освајању медаље. Србија има скор од три победе и једног пораза, Американке имају три победе и меч мање, Кинескиње по два пораза и победе, а Холандија две победе и пораз. Италија и Порторико имају све поразе и не недају се четвртфиналу.