Umjesto slike skupštine, raskola i svađa iz Bileće je juče poslata slika sloge, jedinstva i optimizma. Ova opština slavi krsnu slavu Svetog Savu.

Zato je juče i staro i mlado izašlo na bilećke ulice. Načelnik Bileće posebno srećan. Miljan Aleksić za svoju opštinu najavljuje bolje dane. Nada se da će ova godina za Bileću biti bolja, a onu prošlu jedva čeka da zaboravi.

“Ja se nadam u Boga i Svetoga Savu da se više prošla godina neće ponoviti. Ja mislim da nije bila gora finasijski nikada. A ove godine bi trebalo da se malo bolje živi i radi”, naveo je Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća.

Aleksić najavljuje i početak proizvodnje u bilećkoj Kovnici što će značiti i četrdesetak novih radnih mjesta. I Bilećani su makar na kratko zaboravili na problem, jer je juče bio dan za slavlje.

Prvo su se u Sabornom hramu pomolili Bogu, a onda su svi zajedno u svečanoj litiji prošetali gradom.

Ni politička, ali ni ekonomska kriza se nisu osjetile. Zvanice su Bilećani počastili svečanim ručkom, a oni su uživali u kulturno-umjetničkom programu.

Za Bilećane današnji dan znači mnogo. Tradicionalno, većina njih je danas izašla na ulice, a svi zajedno imaju istu želju, da bude bolje.

Izvor: ATV ; Foto: HP