Danas je održano poslednje Regionalno takmičenje u okviru „Mini olimpijskih igara“.


Dragan Antunović učenik Osnovne škole „Sveti Sava“ proglašen je za najboljeg pojedinca na Regionalnom takmičenju u atletici. Antunović je zauzeo prvo mjesto u trci na 100 metara, dok je Glorija Кureš učenica Srednjoškolskog centra „Golub Кureš“ zauzela prvo mjesto u trci na 800 metara.

Bilećki sportisti bili su uspješni na nivou regije, pa su se na Republička takmičenja plasirale odbojkašice i igrači malog fudbala SŠC „Golub Кureš“, tim malog fudbala Osnovne škole „Petar II Petrović Njagoš“ i atletičari Dragan Antunović i Glorija Кureš.

Podsjećamo da su odbojkašice u Ljubinju osvojile prvo mjesto u konkurenciji šest srednjih škola iz Trebinja, Ljubinja, Gacka, Кalinovika, Nevesinja i Bileće. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Nikolina Albijanić, učenica SŠC „Golub Кureš“ iz Bileće.

Bileća je bila domaćin Regionalnog takmičenja u malom fudbalu za osnovce i srednjoškolce.

Učenici Osnovne škole „Petar II Petrović Njagoš“ osvojili su prvo mjesto, pošto su u finalnom susretu bili bolji od OŠ „Risto Proroković“ iz Nevesinja. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Đorđić, najbolji strijelac bio je Veljko Janjić, oba učenici OŠ „Petar II Petrović Njagoš“.

Fudbalska sekcija Srednjoškolskog centra „Golub Кureš“ u konkurenciji od sedam ekipa osvojila je prvo mjesto, pošto je u finalnoj utakmici pobijedila SŠC „Aleksa Šantić“ iz Nevesinja rezultatom 2:1.

Strijelci za SŠC „Golub Кureš“ u finalnom susretu bili su Lazar Mrkaić i Boris Ivković. Najbolji strijelac turnira bio je Lazar Mrkaić, dok je za najboljeg golmana proglašen Damjan Aleksić, učenici SŠC „Golub Кureš“ iz Bileće.

Bilećke srednjoškolke osvojile su četvrto mjesto u malom fudbalu, a za najboljeg strijelca turnira proglašena je Maja Batinić, učenica SŠC „Golub Кureš“ Bileća.

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ zauzeli su drugo mjesto na Regionalnom košarkaškom turniru.

Republičko takmičenje u malom fudbalu za srednjoškolce održava se danas i sutra u Doboju, a takmičenje za osnovce biće održano 18. i 19. maja na Palama. Prvenstvo za odbojkašice biće odigrano od 11. i 12. maja u Banjaluci, a prvenstvo u atletici naredne subote u Trebinju.

Treneri šampionskih ekipa su profesori: Veselinka Radovanović, Miroslav Perućica i Dobroslav Tabaković.

 

Izvor: Radio Bileća