Predstavnici mikrokreditnog društva „Mikrofin“ uručili su danas donaciju vrijednu 1.600 KM Osnovnoj školi „Petar Drugi Petrović Njegoš“ u Bileći, dodijelivši novi knjižni fond za školsku biblioteku i savremeni didaktički materijal.

Šef trebinjske filijale ove mikrokreditne organizacije Nenad Kandić istakao je da se ovim nastavlja društveno-odgovorno djelovanje „Mikrofina“.

„Kao organizacija koja uspješno posluje i u Bileći, željeli smo da pomognemo ovoj školi čiji nastavnici predano rade na unapređenju nastavnog procesa. Međutim, ovo je samo dio naših nastojanja da pomognemo razvoju lokalnih zajednica kako bi bile što ugodnije za život“, istakao je Kandić.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole „Petar Drugi Petrović NJegoš“ Zorica Pekić rekla je da su ovom donacijom dobili šest naslova od po 20 knjiga iz obavezne školske lektire, istakvši da u posljednjih dvadeset godina biblioteka nije dobila nijednu knjigu koja se koristi u programu srpskog jezika.

Pekićeva je navela da je u okviru ove donacije „Mikrofina“, škola dobila i dva CD plejera za nastavu stranog jezika.

Od početka ove godine „Mikrofinove“ donacije su stigle na adrese brojnih vrtića, osnovnih i srednjih škola, školskih i gradskih biblioteka, te brojnih udruženja koja pomažu djeci.

Izvor: Srna