У ОШ „Свети Сава“ у Билећи недавно су набавили савремену логопедску опрему.

Сада су обезбијеђени много бољи услови за рад са дјецом са говорним потешкоћама, а методологија рехабилитације у рангу је са оним најсавременијим. Опрема је купљена донаторским средствима, а из управе школе најављују даље опремање логопедског кабинета.

Првачићи, Вук и Алекса, дијеле не само школску клупу, већ и часове код логопеда. На заједничким третманима уче да савладају потешкоће у говору. Уз нову опрему, кажу, лакше је и забавније.

Двадесет ученика и предшколаца обухваћено је логопедском рехабилитацијом. Поред заједничких, дјеца имају и индивидуалне термине за рад са стручним особљем. Уз нову опрему и савремену методологију рада, резултати ће, тврде логопеди, бити бољи.

– Говорне потешкоће, проблеми у писању, дјеца са лаком менталном дисфункицјом, ова опрема олакшава приступ. Помоћ ученицима што је циљ – истиче Адријана Ђого, логопед.

С обзиром на чињеницу да је све више дјеце са потешкоћама у говору, логопедски кабинет више је него потребан, истичу у управи школе. У последњих пет година ангажовано је стручно лице за рад са дјецом, а захвљујући донаторима, сада су купљена и адекватна средства за рад.

Опремање кабинета у складу са савременим трендовима логопедске рехабилитације биће један од приоритета и у наредном периоду. Из валститих средстава школа ће набавити неопходна дидактичка помагала, а неће пропустити прилику да и наредне доанције усмејре у те сврхе.

 

Извор: РТРС