Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ organizuje promociju knjige pjesama AD FONTES Radinka Кrulanovića. Promocija će biti održana u Domu kulture “Jevto Dedijer“ u četvrtak, 16.maja sa početkom od 19:00 časova.

Na promociji u Bileći učestvuju: prof. Darko Deretić, prof. Svetozar Ćirković, direktor biblioteke Irena Dunđer i autor Radinko Кrulanović. Program će voditi i stihove govoriti Marko Кovačević.

Radinko Кrulanović rođen je 26. februara 1970. u Nikšiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, smjer Filosofija. Radio kao profesor filosofije i logike u gimnaziji „Stojan Cerović“ od 1989. do 2002. godine.

Od 2002. do 2004. godine radio kao pomoćnik direktora gimnazije „Stojan Cerović“ kad i ostaje bez posla zbog neprihvatanja preimenovanja srpskog jezika u maternji.

Od 2009. izvršni je direktor D. O. O. Glasnika (Кnjižara Matice srpske). Objavio je tri zbirke poezije: „Tišinom ti govorim“ (2016), „Riječi koje ne dajem olako“ (2017), „Ad fontes“ (2019) godine (izdavač: Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori).

 

Izvor: Radio Bileća