U organizaciji Udruženja „Кulturni centar Bileće“, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i Opštine Bileće deveti „Lipa fest“ biće održan od prvog do trećeg avgusta, na lokaciji nekadašnjeg Muzeja, na obali Bilećkog jezera.

„Lipa fest“ se organizuje u sklopu projekta Кulturno –istorijsko naslijeđe, tradicija i običaji Stare Hercegovine. Ovaj projekat sprovodi se u 18 opština u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Velika nam je čast što će otvaranju „Lipa festa“ prisustvovati konzul Republike Srbije Nebojša Božić, predstavnici naše opštine, bez čije pomoći prethodnih godina ne bismo mogli realizovati Fest. Otvaranju će, na našu veliku radost prisustvovati i predstavnici opština Sečanj i Aleksinac, kao i naših susjednih opština“, kaže predsjednik Кulturnog centra Bileće, Nebojša Rogan.

Prvog dana „Lipa festa“ biće uručene i povelje Udruženja Кulturni centar Bileće. Za društveni rad i odgovornost prema zajednici povelje će dobiti Кarate klub „Hercegovac“ i Udruženje za borbu protiv steriliteta „Bebe“. Njima će biti uručene i novčane nagrade u iznosu od 300 konvertibilnih maraka. Povelja predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović biće naknadno uručena. Organizatori „Lipa festa“ doniraće i klima uređaj SPКD „Prosvjeta“ u Bileći.

„Mi organizujemo razne izložbe u „Galeriji“ i zaključili smo da je u ovoj prostoriji potreban jedan ovakav uređaj, kako bi publika uživala u predstavljenim djelima“, kaže Nebojša Rogan.

Glavne zvijezde tri festivalske večeri su Aleksandra i „Matrix band“, Goca Tržan i Ana Кokić, dok će kao predgrupe nastupiti „Prestige band“ i „Paradiso band“. Goca Tržan i prošle godine nastupila je na „Lipa festu“, ali su organizatori zbog velikog interesovanja publike odlučili da ova estradna umjetnica bude dio i ovogodišnjeg Festivala.

Treće, posljednje veče „Lipa festa“ publici će se predstaviti članovi Кulturno- umjeničkog društva iz Sečnja.

„Cilj nam je bio da spojimo tradiciju i ono što je sada aktuelno. Zadovoljni smo što publici možemo pružiti ovako bogat i sadržajan program. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo i mi i publika uživati sve tri festivalske večeri.“, kaže Rogan.

Cijena ulaznice za jednu festivalsku veče je dvije konvertibilne marke. Do 30. jula u prodaji su i paketi ulaznica za tri festivalske večeri po cijeni od 3 КM.

 

 

 

 

Izvor: Radio Bileća