„Prvo što mi padne na pamet kada razmišljam o Stefanu je koliko je skroman, koliko je jednostavan, jako je mirano dijete. Nekako ostavlja utisak kao da je uvijek negdje u drugom planu, ali kada se vide njegove ocjene i svi njegovi uspjesi onda se vidi koliko rada i truda stoji iza toga. Stvarno treba mnogo rada da bi neko bio vukovac i učenik generacije“ kaže Tanja Samardžić, Stefanov razredni starješina.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ među svršenim osnovcima dva učenika dobila su „Vukovu diplomu“ , a jedanaest učenika devetogodišnje školovanje završilo je sa odličnim uspjehom i primjernim vladanjem.Za đaka generacije proglašen je Stefan Vuković, učenik IX1odjeljenja, a Vukovu diplomu dobila je i Milica Nosović.

U razgovoru za naš radio Stefan je istakao da je bilo potrebno mnogo zalaganja da se ostvari ovakav uspjeh, ali da se radom i trudom sve može ostvariti. „Planiram da upišem Gimnaziju jer smatram da je to najbolji izbor za dobre učenike koji žele da steknu kvalitetno opšte obrazovanje i koji još uvijek nisu odlučili čime žele da se bave u budućnosti. Volim prirodne nauke, pa su mi omiljeni predmeti bili matematika i hemija ali uz njih još i geografija“, kaže Stefan.

Slobodno vrijeme voli da provodi igrajući basket ili fudbal sa prijateljima, a osnovnu školu kaže da će pamtiti po svojim drugovima, ali i koronavirusu koji je obilježio ovu školsku godinu.


Profesorica engleskog jezika i razredni starješina IX1, Tanja Samardžić, ističe da su ovakvi rastanci posebno emotivni za nju. „ Moram pomenuti i ostale učenike, tu su Milica Nosović koja je bila u trci za đaka generacije, ali i ostali odlični učenici, Anastasija, Sara, Milan, Nađa….jedno sjajno odjeljenje.

Jedna posebna generacija. Vrlo tihi, mirni, staloženi. Sa njima se sve dalo dogovoriti. Radujem se njihovom uspjehu i svim narednim uspjesima. Ponosna sam što sam bila njihov razrednik“.

Stefanu, Milici i svim svršenim osnovcima redakcija Radio Bileće želi mnogo petica i ostvarenih snova. Njagujte vaša prijateljstva, ocjene se brzo zaborave, ali se pravi prijatelji zauvijek čuvaju. Srećno naši „mali maturanti“

 

 

 

Izvor: Radio Bileća