Mljekara Pađeni iz Bileće planira svoje proizvode do kraja godine plasirati na tržišta oko 20 zemalja, rekao je vlasnik kompanije Nenad Vukoje.

“Prema informacijama koje dobijamo s terena, istina je da se naši proizvodi dobro prodaju vani, a naš plan je da širimo i paletu proizvoda i spisak zemalja u koje izvozimo”, kazao je Vukoje, za sarajevsko “Oslobođenje”.

Za sada, kako je naveo, izvoze u Hrvatsku, Švajcarsku, Srbiju i Crnu Goru.

“U pregovorima smo da počnemo izvoziti u Češku, Slovačku, a onda bismo trebali početi izvoziti i u Španiju određene proizvode, te pripremamo dokumentaciju za Ameriku. Imamo velike ambicije da napravimo dobru priču, a nadamo se da će sve ići prema planu”, objasnio je Vukoje.

On dodaje je da nije lako dobro se pozicionirati u velikim marketima na međunarodnom tržištu, ali da se uz trudom, radom i odricanjem sve može.

Kako navodi, na međunarodnom tržištu najviše se traže proizvodi iz tradicionalnog programa, polutvrdi i tvrdi sirevi, zatim kajmak, sir i kajmak iz mješine, kačkavalj, te namazi.

“Šaren je to program, a namjeravamo i širiti svoj asortiman u narednom periodu. Prije svega, pripremamo se za preradu više od 100.000 litara mlijeka u 24 sata, a u planu ove godine imamo i plasiranje nekih novih proizvoda, koji su trenutno na ispitivanju, pa ne bih govorio o čemu se radi.

Sve u svemu, planovi su veliki i očekujemo da sve ide svojim tokom” zaključio je Vukoje.

Izvor: See Srpska