Повеља општине Билећа, највише признање ове локалне заједнице, у категорији појединаца за 2017. годину биће посмртно додијељена Чедомиру Поповићу, једногласно је одлучила Комисија за награде и признање билећке Скупштине општине, на приједлог општинске Борачке организације, преноси агенција Срна.

На јучерашњој свечаној сједници поводом Савиндана, крсне славе ове општине, истакнуто је да је Чедомир Поповић у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, од 1991. до 1995. године, био командир чете, борац прве категорије, ратни војни инвалид, а за свој ратни допринос одликован је Орденом Милоша Обилића. Поповић је био и начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту од 1997. до 2004. године.

На сједници је једногласно усвојен и приједлог да Повељу општине Билећа у категорији заслужног колектива добије Црквена општина Билећа.

У образложењу Комисије за награде и признања наведено је да су Црквена општина Билећа у 2017. години, свештенство и вјерници веома успјешно и квалитено привели крају радове на обнови и реконструкцији, те околном уређењу Саборног храма Свети Сава у Билећи.

Признање за најбољег спортисту 2017. године биће додијељено Билећанки Тијани Бошковић, најбољој одбојкашици у Европи, друго мјесто припало је Љуби Тркљи, прослављеном маратонцу, а треће младој Николини Албијанић, успјешној одбојкашица Одбојкашког клуба „Херцеговац“.

Повеље ће бити уручене на Светосавској академији у суботу, 27. јануара.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић позвао је грађане да у што већем броју присуствују обиљежавању крсне славе општине.

Извор: СРНА