Osnovna škola „Petar II Petrović Njagoš“ iz Bileće pridružila se humanitarnoj akciji „Čepom do osmeha“!

Učenici i zaposleni u ovoj školi započeli su akciju prikupljanja čepova za članove ekološko-humanitarne organizacije „Čepom do osmeha“ sa sjedištem u Novom Sadu.

Sakupljanjem čepova obezbjeđuju se sredstva za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju u vidu kupovine pomagala za svakodnevno lakše obrazovanje i funkcionisanje.

Akcija je pokrenuta u decembru 2012. godine, kada je nekolicina ljudi odlučila da podrži ovaj poduhvat. Danas ovu organizaciju podržava preko 2000 aktivnih volontera.

“Želimo da osnažimo i pružimo podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, odvajanjem plastičnih čepova čime unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji.”, navodi se na zvaničnoj stranici akcije “Čepom do osmeha“.

Učenici OŠ „ Petar II Petrović Njagoš“ poznati su po brojnim ekološkim akcijama, ali kako kažu, ova ih akcija dodatno motiviše, jer znaju da sakupljajući čepove nekom pomažu.

Učenici čepove odlažu u ambalaže koje su postavljene u školi, a mi naše učenike i humanitarnu akciju možemo podržati donoseći sakupljene čepove u prostorije „male škole“ petkom u 12:30.

Izvor: Radio Bileća