U junu 2018. godine na našim stranicama, brojnim portalima, radio i TV prilozima čitali smo i slušali priču o timu mladih ljudi koji je uz pomoć Međunarodne organizacije za migracije i brojnih sponzora izgradio višenamjensko sportsko igralište u naselju Jezerine.

Nakon završetka radova članovi Omladinske organizacije „Jezerine“ priredili su svečanost u okviru koje su se zahvalili onima koji su im pomogli da ostvare svoj prvi san i ispune obećanje dato najmlađim stanovnicima ovog dijela Bileće.

Već u julu priredili su nezaboravan, peti po redu „Čečenija fest“ koji je okupio više od 1500 posjetilaca koji su zabavu u Jezerinama ocijenili kao do tada najbolje organizovanu i zaključili da ovaj događaj sa pravom nosi epitet „najbolja žurka u gradu“.
Tada su obećali da neće stati sa svojim aktivnostima i da će sredstva i od petog Čečenija festa uložiti u nešto značajno za njihovo naselje.

Od novca zarađenog na Festu i uz pomoć sredstava odobrenih dodatnim grantom od strane Međunarodne organizacije za migracije, Fondacije „Mozaik“ i pomoći fizičkih i pravnih lica izgradili su teretanu na otvorenom i dječije igralište.
Danas mališani, iz djecom najbogatijeg naselja u Bileći dane raspusta provode igrajući fudbal, košarku… ali i na ljuljaškama, toboganima, klackalicama, trombolinama…

Vremenom iz sloge i prijateljstva niče prava mala oaza za sve stanovnike Jezerina.
U ovam tekstu koji je trebao biti kratka najava šestog „Čečenija festa“ nemoguće je nanizati sve aktivnosti članova Omladinske organizacije „Jezerine“ zato možemo samo naglasiti da upravo oni ovaj, već tradicionalni festival čine jedinstvenim.

Svi na „Čečenija festu“ rade volonterski u cilju da im ostane što više sredstava koja će uložiti u novi projekat. Već znaju da će od ovogodišnjeg Festa novac uložiti u završetak radova na izgradnji ljetnjikovca.

A vi ako ne želite da propustite šesti „Čečenija fest“ dođite u četvrtak, 25.jula od 21.00 čas u naselje Jezerine. Za dobru zabavu zaduženi su „Dejvrejv“ iz Banja Luke i „Strašni“ iz Bileće.
Generalni sponzor festa je „Nikšićka pivara“ pa vas očekuju promotivne cijene piva i tekile.

Organizatori „Čečenija festa“ obećali su nezaboravnu žurku, a vjerujte oni svoje obećanje nikada nisu prekršili!

 

 

 

Izvor: Radio Bileća