Juče je Udruženje ,,Kulturni centar Bileće“ održalo pres konferenciju povodom projekta ,,Mobilnost mladih 2 – omladinsko organizovanje“ u skupštinskoj sali opštine Bileća.
Predsjednik Udruženja Nebojša Rogan izjavio je da mu je drago što nastavljaju sa nizom organizovanja omladinskih projekata, koji za cilj imaju da mobilišu i pokrene mlade u opštini Bileća i u Hercegovini.
Projekat se sastoji iz tri djela:
1. Prvi dio projekta se sastoji iz seminara koji će se održavati tri dana u prostorijama Narodne biblioteke ,,Vladimir Gaćinović“ u Bileći 12., 13. i 14. decembra 2018. godine sa početkom u 12:30 časova. Tri teme koje će biti obrađene su: ,,Unaprijeđenje mogućnosti za aktivno učešće mladih u društvu – omladinsko organizovanje“, ,,Živi zdravo – podsticaj mladih da se bave sportom“ i ,,Budi koristan – prednost volontiranja kod mladih“.
2. Drugi dio projekta će se održati u Domu kulture ,,Jevto Dedijer“ Bileća: predstava za djecu 12. decembra sa početkom u 18:30 časova, koncert kulturno-umjetničkih društava sa prostora Hercegovine 13. decembra sa početkom u 19:00 časova i koncert jednog od najpopularnijeg pjevača u Bosni i Hercegovini Igora Vukojevića  20. decembra sa početkom u 21:00 čas.
3.Treći dio projekta se odnosi na jednodnevni izlet omladinaca iz Bileće 15. decembra za Tjentište, Foču i Višegrad.
Rogan se zahvalio glavnom pokrovitelju projekta Predsjednici Republike Srpske gospođi Željki Cvijanović i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske.
HP, decembar 2018.