Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić /SNSD/ obezbijedio je većinu u Skupštini opštine nakon višemjesečnog opozicionog djelovanja.
 

Aleksić je Srni potvrdio da će skupštinsku većinu, uz pet odbornika SNSD-a, Saše Radana iz Ujedinjene Srpske i Nemanje Papića iz Ekološke partije, koji su zajedno nastupali, činiti i Slavko Dangubić iz DNS-a, nezavisni odbornik Branko Aleksić i Slobodan Čomić iz Socijalističke partije, prenosi portal RTRS.

Prema njegovim riječima, ovakva situacija je trebalo da bude od početka, ali je sada sa odbornicima koji su mu dali podršku razgovarao i riješio neke sitne nesuglasice.

„Budžetski korisnici ne smiju da budu ugroženi i u narednom periodu ćemo se maksimalno zalagati da skupštinska zasjedanja budu kontstruktivna i da donosimo odluke na dobrobit naših sugrađana“, rekao je Aleksić.

Skupštinsku većinu do sada je u Bileći imalo deset odbornika iz sedam partija, dok je opozicija predvođena SNSD-om imala devet odbornika iz pet partija.

Od konstituisanja nove vlasti u bilećkoj skupštini, nijedna sjednica lokalnog parlamenta nije prošla bez svađa, tuča, psovki i prijetnji.

Najviše su trpjeli budžetski korisnici, ali i svi Bilećani koji dobijaju naknade iz gradske kase, jer budžet za ovu godinu još nije usvojen.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, zamjenik načelnika opštine biće Milorad Radović iz Socijalističke partije, dok će funkciju predsjednika Skupštine opštine Bileća obavljati Blažo Vujović iz SNSD-a.

Mjesto potpredsjednika, prema novom rasporedu snaga, pripašće Branku Aleksiću.

Nova sjednica Skupštine opštine Bileća zakazana je za petak, 31. mart.

 

Izvor: RTRS / Srna

Facebook komentari

komentar