Nivo vode na improvizovanom nasipu Dašnica kod Bijeljine opao je za 14 centimetara u protekla 24 časa i prognoze stručnjaka za njegovu odbranu danas su optimistične, saopšteno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije.
Kroz probijeni drinski nasip širinom od 120 metara voda ističe sa poplavljenog područja uz rijeku Savu, čime se smanjuje i pritisak na posljednji branjeni nasip.

Iz sela Ostojićevo, Brodac, Batković, Velino Selo i Balatun juče je 10 ekipa sa čamcima Civilne zaštite skupilo 15 tona uginulih životinja – 18 goveda, 72 svinje, 25 ovaca, 300 komada peradi i mnoštvo pasa i mačaka.

Radnici gradskog preduzeća „Komunalac“ su u toku dana odvezli na deponiju 500 tona komunalnog i kabastog otpada koje građani izbacuju iz poplavljenih objekata.

U jutrošnjem izvještaju gradskog Štaba za vanredne situacije se navodi da je prilikom probijanja puteva za odvođenje vode iz zaplavljenih područja morala da interveniše policija.

Putevi su prosijecani na lokacijama Dvorovi-Bakračić i Pavlovića put kako bi voda otekla iz turističkog kompelksa „Etno selo Stanišići“ i sa puta Novo Selo-Dijelovi.

Da bi bio omogućen nastavak rada škola u Bijeljini oko 400 evakuisanih premješteno je iz Poljoprivredne i medicinske škole, osnovnih škola „Knez Ivo od Semberije“ i „Vuk Karadžić“ i iz Doma učenika na nove lokacije.

Novi prihvatni centri su u sportskoj dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“, u hotelu u Dvorovima gdje je smješteno 50 majki sa djecom, u školi „Petar Kočić“ u naselju Brodac i u područnoj školi u Međašima.

Juče su ekipe za dezinfekcuju završile posao u naseljima koja su bila na udaru drinskog plavnog talasa i danas počinju sa dezinfekcijom objekata u gradskom jezgru.

Izvor: Srna