U okviru 2. kola Eurobasketa za juniorke koji se održava u Sarajevu svoj susret su odigrale Bosna i Hercegovina i Litvanija. U jednoj vrlo teškoj utakmici slavila je BiH rezultatom 69:67.

Prvi period viđena je dosta neizvjesna košarka gdje se igralo koš za koš, pa je nakon 10 minuta rezultat glasio 22:20 u korist Litvanije.

Drugi period mnogo bolje igra Bosne i Hercegovine koja ovaj period dobija rezultatom 17:14. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 37:36 u korist domaće reprezentacije.

Mnogo bolje izabranice Slaviše Ožegovića otvaraju drugo poluvrijeme te serijom 7:0 odlaze na 44:36. Litvanke jednostavno nisu uspjele da odgovore na dobru igru naše selekcije u ovom periodu. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 55:44 u korist Bosne i Hercegovine.

Posljednji period budi se selekcija Litvanije koja je pokazala veliku borbenost i timsku igru. Na 30 sekundi do kraja  smanjuju  na 68:65, ali to je sve bilo od njih u ovom susretu. Na kraju Bosna i Hercegovina slavi veliku pobjedu rezultatom 69:67.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Dragana Zubac sa 22 poena i šest skokova, dok je sjajna Marija Kešeljević susret završila sa 14 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Litvaniju u ovom susretu predovile su Justina Miknaite sa 14 poena i devet skokova, dok je Simona Visockaite dodala 12.

 

 

Izvor: sportsport.ba